Ack ve (rder bremen)

Ingen idé att gräma sig över att jag åkte på ett mål i gårdagens fina trippel. Sevilla och Lille skötte sitt, men Bremen klarade bara 2-2, och då hade man ändå hämtat upp 0-2 underläge.

1/11

Börjar med lite allsvensk fotboll:

Örebro SK – Trelleborg 1 1,70
1-0, 2-0, 3-0 är ingen matematisk formel utan de tre senaste resultaten lagen emellan på Behrn Arena i allsvenskan. De 14 senaste då? 12 hemmasegrar, en oavgjord och en Trellehulavinst. Förkrossande siffror naturligtvis. Lägg nu till i beräkningen att ÖSK har chansen att nå femteplatsen vilket var målsättningen inför säsongen. Efter den katastrofala perioden med tre gånger 0-3 är man nu på uppgång igen och senast bjöd man självaste AIK på riktigt bra match, 1-1 dock. Trelleborg skickade senast ner Bajen i Superettan genom 4-2 på Vångavallen. Lite mätta nu? Finns roligare saker än att resa till Örebro i november och spela fotboll. Bra hemmavinnare.

Hammarby – Häcken 1 3,15 (1x 1,64)
Bajen 2009 är ju totalusla, hur ska de ha en chans mot Häcken?, tänker ni. Jag tänker mig lite enkel psykologi. Nu är fiaskot ett faktum, Bajen trillar ur. Pressen är nu helt borta, och även om det är smärtsamt så har nu spelarna gått ner 20 kilo var i ångest. I sista matchen vill man säkert visa sina fans, de som orkar komma, att man är att räkna med redan nästa år. I förra årets sista omgång skrällde redan avhängda Norrköping mot just Hammarby med hela 5-2, och jag tror att något liknande kan hända nu. Inte att Bajen gör 5 mål, men att man tar en seger. Häcken måste vinna idag för att klara sig topp 5 vilket är en bragd av Hisingsgänget (eftersom att främste utmanaren ÖSK vinner). Vilket innebär att pressen faktiskt är på Häcken och Hammarby kan spela avslappnat och det kommer att skapas ytor för Castro-Tello och de andra i den grönvita plutonen.

Häcken saknar idag Marcus Jarlegren och Jonas Bjurström samt avstängda Erik Friberg. På sex försök har man ingen seger på Söderstadion, men likväl fyra kryss. 1X går att spela till 1,64.

Gefle – Örgryte 2 2,20
Ni vet nog vad som gäller, ÖIS måste vinna medan DIF tappar poäng mot Kalmar, vilket inte är någon omöjlighet minst sagt. Gefle har problem med målskyttet, bara tre på sex senaste kamperna. Nog vill man avsluta säsongen på ett värdigt sätt, men Öisarna kommer komma taggade till tänderna. Ett 1-0 till Kalmar på Stadion och ÖIS har kvalplatsen i en liten ask. Åge Hareide kommer nog inte att ha några problem att hålla sina mannar motiverade och Santos sätter minst en balja. Bra motivationstvåa.

Malmö FF – Brommapojkarna 1 1,45
Tigerns lek med… tennisbollen? MFF lirade en helt galen match borta mot Kalmar senast, ledning 3-1 blev förlust 4-5 när slutsignalen gick. Revanschsugna nu? You bet. Förutom den plumpen i protokollet har försvaret varit ramstarkt sedan Johan Dahlin anlände från Lyn. Malmös bästa värvning de senaste åren. BP tror jag inte kommer att gå in för den här matchen, det finns ju roligare saker att göra, t.ex. att åka på semester direkt efter matchen. 2,35 är oddset på att BP inte gör mål låter spännande. 2-0?

Jag lirar följande:

Örebro – Trelleborg 1 1,70
Malmö – BP 1 1,45
Totalt odds: 2,46
Insats: 100 :-

Örebro – Trelleborg 1 1,70
Malmö – BP 1 1,45
Hammarby – Häcken 1 3,15 (1x 1,64)
Gefle – Örgryte 2 2,20
Totalt odds: 17 (8,89 med 1x)
Insats: 50 kr (50 kr) = 100 :-

BP att göra mål?
NEJ
= 2,35
Insats: 50 kr

Lagda spel/Vunna spel 9/5
Kassa kvar: 950 (250 levande)

Fler spel kan dyka upp lite senare under dagen.