Beckham tränar med Spurs – men blir han spelklar?

Den stora fotbollssnackisen i England just nu är förstås David Beckhams återkomst till engelsk fotboll som fortfarande inte är helt klar, även om Becks redan gjort sin första träning med Tottenham Hotspur.

Det återstår ännu en del innan Beckham blir spelklar. Först rapporterades det om att Los Angeles Galaxyspelarens försäkringskostnader efter hälseneskadan ifjol i Milan skulle bli för höga och därför skulle Beckham bara träna med Spurs.

Det dementerades senare av Harry Redknapp som sa att affären från och med nu sköts över hans huvud mellan klubbarna.

Galaxy vill förstås inte riskera att Beckham återigen kommer tillbaka skadad efter en utlåning och om man går med på att låta den nu 35-årige mittfältaren spela så vill man ju definitivt ha tillbaka honom i god tid till MLS startar i mitten av mars.

Men personligen är jag ganska säker på att det i slutändan blir Beckhams egen vilja som avgör hur länge han stannar. Om Spurs avancerar i Champions League lär klubbarna komma fram till en lösning som gör att Beckham förlänger sitt sejour på White Hart Lane.

Oavsett hur den här historian slutar så är Spursfansen kluvna till om detta är en affär som kommer gynna klubben.

Att affären visar att Spurs tagit stora kliv de senaste åren råder det inga tvivel om. Klubben får global uppmärksamhet och med tanke på framgångarna det senaste året så är tajmingen optimal.

Men vad kan David Beckham anno 2011 erbjuda innanför de kritade strecken?

En hel del är mitt svar.

Hur Redknapp tänkt använda sig av Beckham är inte helt givet. Visst saknar han täckning för Aaron Lennon på högerkanten men Spurs spel bygger som bekant på fart, framförallt på kanterna där Gareth Bale och Lennon forsat fram under hösten.

Nej, skulle Beckham bli spelklar tror jag att han kommer att användas till att förstärka det centrala mittfältet. Dock inte som ordinarie. Men eftersom Tom Huddlestone är skadad och varken Jermaine Jenas eller Wilson Palacios imponerar så kan Redknapp mycket väl använda Beckham bredvid Modric på det centrala mittfältet. I alla fall om när man spelar med Rafael van der Vaart som släpande anfallare.

Men man ska komma ihåg att David Beckham inte kommer lyfta Spurs spel till nya höjder. Däremot kommer han med all säkerhet att bidra med sin enorma erfarenhet på högsta nivå. En egenskap som faktiskt inte så många spelare i dagens Tottenham sitter inne med.

Skribent: Johan

Skriven den 11 januari, 2011