Helgens stryktipsförslag! 27/2 v8

Bolton – Wolverhampton 2

Bolton befinner sig i en formsvacka och har otroligt svårt att göra mål. I veckan fick man däng med 4-0 på White Hart Lane i cupomspelet mot Tottenham. Fokuserar sig mer på ligan.
Wolverhampton däremot spelade väldigt bra, nästan lite ”respektlöst” mot Chelsea förra lördagen och borde ha gjort minst ett mål i 0-2 förlusten. Spikade Wolves borta mot Hull
för en månad sen och var ytterst nära att sätta den då. Testar den chansningen igen. Bara man kan förvalta chanserna så…

Birmingham – Wigan 1

Känner mig inte helt supertrygg i denna spik men har inte råd att gardera. Birmingham förlorade på övertid förra omgången. Är inte lika stabila som tidigare på säsongen
men bör ha en bra chans här… mot ett Wigan som är ur balans. 0-3 hemma mot Tottenham senast. Gör få mål och har inte vunnit på länge. 1X räcker för den fege.

Burnley – Portsmouth 1

Ett bottenmöte där båda lagen måste vinna. Dock är Burnely starka hemma på Turf Moor och ska inte förlora här helt enkelt. Men visst kan ett skadeskjutet Pompey klara 0-0.
I senaste omgången fick Burnley släppa fem bollar förbi sig borta mot Aston Villa sedan man tagit ledningen. Steven Fletcher tvåmålsskytt i 2-5 föreställningen. Portsmouth förlorade hemma mot Stoke
efter att man släppt in ett sent mål, 1-2. 1X räcker hela vägen här?

Barnsley – Blackpool 1

Ojämna Barnsley är omöjligt att tippa på för tillfället. Förlust hemma mot Plymouth och seger borta mot Cardiff senast. Daniel Bogdanovic två mål då. Barnsley kryssar ogärna.
Saknar Emil Hallfredsson, Iain Hume och två försvarare (Trippier och Kozluk) nu. Blackpoolbacken Rod Edwards missar även denna match. Bortalaget är på gång, två raka segrar.
Charlie Adam är en målfarlig mittfältare. Tredje segern kommer här? 0-1 i fjol.

Coventry – Scunthorpe 1

Coventry gör det väldigt bra för tillfället. Jag hyllade deras offensiv i förra veckan och hittade deras, något tursamma, seger mot Palace. Brukar dock inte göra speciellt många mål.
Gör man första här tror jag man kan hålla ut. Luktar 1-0. Scunny spelar beskedligt på bortaplan och har raden 3-3-10. Har matchats mycket på sistone och har haft tre raka hemmamatcher.
Bör vara slitet.

Leicester – Nottingham 1

Enligt rapporterna saknas skyttekungen Fryatt i Leicester fortfarande p.g.a. skada. Vägrar att förlora och är mycket starka hemma. Anfallaren Waghorn, lånad från Sunderland, är en spelare i form.
Nottingham är något försvagat av att Garath McCleary är avstängd och uppträder inte alls med samma pondus som på hemmaplanen. Chansspikar tre Leicesterpinnar trots vetskapen om att
oavgjort ligger nära till hands.

Watford – Newcastle 2

I Watford saknas mittfältaren Tom Cleverly (avstängd). Tveksam form i hemmalaget. Skatorna från Newcastle kommer till spel utan Peter Lövenkrands som utgick skadad senast. Ska självklart vara favoriter här, men har långt i från övertygat i bortaspelet. Kryssvarning.

W Bromwich – Derby X

WBA släppte in ett sent mål mot Reading och förlorade sedan på övertid i cupomspelet. Förlorade förra omgången i ligan borta mot Bristol C som vände matchen. Dagsformen i WBA? I bortalägret saknas avstängde James McEveley medan Kris Commons är tveksam till spel. Derby hemma och Derby borta är lite som dag och natt. Men, här betalar sig bortapoäng alldeles för bra för att jag ska kunna låta bli att testa. 1×2.

Doncaster – Crystal P 1

En väldigt sund hemmaspik hittar jag i Doncaster. Hemmalaget är väldigt svårslaget hemma på Keepmoat. Crystal Palace är ur form, förlorat två raka hemmamatcher. Är det den ekonomiska situationen som börjar kännas av i truppen? Palace får börja inrikta sig på att klara kontraktet framöver. Vinner inte här. 2-0 i fjol.

Ipswich – Bristol C 1

Hemmagänget slog Sheffield W borta senast, en liten skräll. Kryssade därförinnan mot Scunthorpe. Svårslaget. Ipswich har bara förlorat två hemmamatcher samtidigt som Bristol C bara vunnit två borta.
Slog dock topplaget WBA hemma i förra omgången, imponerande.
Första segern för året. City tar max en pinne borta. 3-1 i fjol.

Middlesbrough – Queens PR X

Två lag som man inte vet vart man har. Boro blir man inte riktigt kloka på och QPR som varit helt hopplösa
tog en viktig seger senast. Tycker att hemmalaget är alldeles för stora favoriter. Jag tror att QPR mycket väl
kan knycka en poäng och kommer att gå ut för det. Hemmafavorit i fara?

Preston – Cardiff 1

Preston måste vinna nu efter att ha fått stordäng på sin lilla bortaturné mot Derby och Newcastle. Har lätt för Cardiff hemma med fyra segrar på sex senaste. Ett Cardiff som torskade överraskade mot Barnsley förra helgen, trots förkrossande skottstatistik. Laget har haft skadebekymmer en längre tid, och även om
truppen är av av de bredare måste det komma en reaktion. Oklart om ligans bästa målgörare Peter Wittingham kan spela här. 1×2? 6-0 i fjol.

Reading – Sheffield W 1

Reading slog i veckan ut W Bromwich, borta, ur cupen. Starkt. Shane Long är fortfarande avstängd. Men vinner här av bara farten mot ett håglöst Sheffield som är lite på nedgång. 6-0 i fjol.

Bolton – Wolverhampton 2
Birmingham – Wigan 1
Burnley – Portsmouth 1X
Barnsley – Blackpool 12
Coventry – Scunthorpe 1
Leicester – Nottingham 1
Watford – Newcastle X2
W Bromwich – Derby X2
Doncaster – Crystal P 1
Ipswich – Bristol C 1X
Middlesbrough – Queens PR X
Preston – Cardiff 1X
Reading – Sheffield W 1

Skribent: Joel

Joel Eriksson, 21. Örebro. Fotbollsfreak. Håller på Örebro SK och Liverpool. Favoritligan är Bundesliga, men Stryktipset är största intresset. Tänkte blogga om mina tankar kring veckans kupong varje fredag här på Odds Online. Lycka till under Tips-SM!

Skriven den 26 februari, 2010