Stryktipsförslag v.6

Derby – Birmingham x
Derby imponerade stort mot Newcastle och sopade banan med 3-0. Innan dess slog man också Nottingham. Man har en vilodag mer än Birmingham som förlorade borta mot West Ham (2-0) i onsdags. Underskattning nu? Hur stort allvar tar man på cupen? Hur många reserver luftar man här? Jag tror på ett Derby i form, på hemmaplan, och spelar emot Birmingham som givetvis är favoriter. Kryssvarning med tanke på att Birmingham nöjer sig med ett omspel och på så vis får en inkomstbringande hemmamatch till. 1×2.

Reading – W Bromwich 1
Har man slagit både Liverpool och Burnely ska man såklart även ha en god chans
mot WBA som har en uppflyttning till PL att tänka på också. Reading har mycket god
form i ligan med tre raka segrar. W Bromwich är starkare på pappret, men även här
spelar jag emot en bortafavorit. Kryssvarning med tanke på att WBA nöjer sig med ett
omspel och på så vis får en inkomstbringande hemmamatch till. 1×2.

Barnsley – Plymouth 1
Jag tror mycket väl att Barnsley som ryckt upp sig på slutet är ett av lagen
som kommer att vara med och slåss om den sista playoffplatsen senare i vår. Knapp
seger mot Watford förra helgen och förlust (1-2) mot Boro i veckan. Plymouth, tre raka
förluster, kommer att få försvara sig och är nöjda med oavgjort. Spikar ändå.

Coventry – Queens PR 1
Hemmalaget har dragit förbi ett totalt formlöst QPR i tabellen. Coventry är ett starkt hemmalag som i veckan slog Nottingham. Freddy Eastwood målskytt. QPR har fyra raka förluster och målskillnaden 1-9 på dessa matcher. Tveksamt om man hinner få ordning på formen till nu. Har Mikele Leigertwood avstängd. Lämnar ettan ensam.

Doncaster – Nottingham 2
En bortafavorit i fara. Doncaster är ett svårslaget hemmalag och notera att Forest inte gjort mål här på tre försök. Förlust mot Coventry och Derby borta. På väg ner i form? Kryssar ofta på bortagräs. Doncaster uppträder ojämnt men nollade borta mot Leicester. 1×2?

Leicester – Scunthorpe 1
Hemmalaget har problem med målskyttet och saknar  bäste målskytten Matt Fryatt här. Men förra helgen passade man på att slå Blackpool borta. Scunny känns lite slitet och kommer från två förluster. Kan mycket väl klara en pinne. Får tillbaka backen Marcus Williams från avstängning. 1x.

Middlesborough – Peterborough 1
Jag säger som Bojan: Klarar inte Middlesborough av att slå P-boro hemma
kan man lika gärna lägga ner verksamheten. Klar etta.

Sheffield U – Bristol C x
Vad har hänt med formen i Sheffield U? Man har tunga defensiva avbräck, anfallare  James Harper borta och bara tagit 1 poäng på fyra senaste. Bristol verkar ha hämtat sig efter smällen mot Cardiff och tightat till försvaret, men förlorade i veckan borta mot Watford. Är inte helt golvat här. Viss skrällvarning. 1x.

Brighton – Norwich 2
Brighton höll på att skaka om Aston Villa för några veckor sedan på Villa Park, 3-2 förlust till slut. Dock är Norwich suveräna serieledare och jag spikar bortavinsten.

Carlisle – Milton Keynes 1
Här går jag bara på lagens form där Carlisles verkar bättre. Man klarade en pinne borta mot Huddesfield, starkt. MK Dons kryssar gärna inte ofta, och brukar vinna eller förlora. Förlust nu chansar jag. 1×2.

Huddersfield – Swindon x
Veckans säkra kryss. Ett toppmöte där Swindon som ligger före i tabellen är nöjt med oavgjort. Huddersfield har visserligen snygg hemmarad (10-5-0) men har spelat två raka kryss och haft svårt att göra mål.

Oldham – Walsall 1
Oldham har problem med målskyttet men behöver en seger. Tar den nu? Walsall har kryssat gärna den senaste tiden och uppträder stabilt.

Stockport – Colchester 2
Stockport är i princip redan nedflyttat och har inget förutom att äran att spela för. Endast 1 hemmavinst och 10 förluster. Colchester jagar direktuppflyttning och ska bara vinna här. Enkelt. Klar tvåa.

64-rader:
Derby – Birmingham 1x
Reading – W. Bromwich 1x
Barnsley – Plymouth 1
Coventry – Queens PR 1
Doncaster – Nottingham x2
Leicester – Scunthorpe 1x
Middlesborough – Peterbor.1
Sheffield U – Bristol C 1x
Brighton – Norwich 2
Carlisle – MK Dons 1
Huddersfield – Swindon x
Oldham – Walsall 1x
Stockport – Colchester 2

/J