Stryktipsförslag v. 40

Jag hoppas att den goda formen från i veckan sitter i, det är som sagt en mycket svårlöst omgång denna helg.
Förslag för 128-raders M-system (7 halvgarderingar):
Streckfördelningen inom parentes

Örgryte – Kalmar 2 (20-19-61)
Örgryte får tillbaka Alvaro Santos och Robin Jonsson. Örgryte saknar Marcus Allbäck och David Leinar. Status quo inför ödesmatchen mot Kalmar. Med den lilla skillnaden att Robin Jonsson är en mycket sämre back än sin kollega Leinar. Markus Anderberg kommer nog även han att ställas över p.g.a skadekänning. Stora avbräck! Senast höll man 0-0 i 80 minuter mot Häcken med två man utvisade, tills att Häcken kunde avgöra med två snabba. Kalmar är återigen med i ?racet? efter vinsten mot IFK senast (2-1). Här är man helt enkelt för bra även om man saknar Henrik Rydström (avstängd) och Daniel Mendes. Känner på mig att Dauda hänger minst en strut. Säker2:a.

Bolton – Tottenham 2 (20-21-59)
Här kommer Tottenham att få slita för tre pinnar. Reebook Stadium är en skräck för Spurs, inte en seger på nio år. Bolton har inte övertygat på hemmaplanen dock, en poäng enbart och man har haft problem med målskyttet. Nu är Elmander skadad och missar matchen, men tveksamt om man varit aktuell för spel i alla fall. Bolton gör sina flesta mål på fasta situationer, så det är tur för Spurs att Michael Dawson som är stark i luftrummet är redo för nittio minuter. Roman Pavlyuchenko missar matchen. Frågetecken för Leadly King och Jermaine Defoe. Lämnar 2:an ensam på kupongen, känner att jag behöver garderingarna på annat håll.

Burnley – Birmingham 1X (5626-18)
Burnely visar verkligen upp två olika sidor, ett hemma på Turf Moor (namnet är som taget ur Sagan om Ringen) och ett annat när man är på resande fot. Hemma har man slagit storheter som Everton, Manchester U och Sunderland (nåja) = lag som normalt sett är starkare. Nu möter man ett Birmingham som är på samma nivå som Burnley, eller sämre. Vissa vill göra Burnely till stora favoriter mot ett ineffektivt bortalag, men jag är lite osäker på hur man för spelet mot gäng som backar hem. Birmingham är i stort poängbehov eftersom att spelschemat framöver ser svårt ut. Nu saknas anfallaren Christian Benitez (personliga skäl). Garderar utgångsettan med ett kryss. Luktar målsnålt.

Hull – Wigan 2 (31-28-41)
Här känner jag mest spelvärde i tvåan. Hull är en stark kandidat till nedflyttning i vår och nu läcker försvaret (15 insläppta på fyra matcher). Wigan som är oerhört ojämna men är säkert fyllda av självförtroende efter skalpen mot Chelsea senast (3-1). Blev 0-5 i fjol. Kan bli hyfast många mål här också och chansar lite på att bortalaget gör flest. Garderas på större system.

Wolverhampton – Portsmouth 1X (6421-15)
Wolves är favoriter här, enligt tabellen med rätta, och precis som Burnely är man en nykomling som är starkare i sin hemmaborg än ute i landet. I förra omgången förlorade man borta mot underskattade Sunderland (2-5) och det var kanske med lite för stor marginal. Pompey däremot måste dra på sig blåstället och fixa sina första (!) poäng för året. Inledningen har varit katastrof, sju raka förluster, och nollas man här får manager Paul Hart med största sannolikhet foten. Förra omgångens match mot Everton hemma var ett spelmässigt fall framåt och man var värda åtminstone en pinne.

Barnsley – Ipswich 2 (51-26-23)
Barnsley som börjat säsongen mycket dåligt har spelat upp sig på slutet. I veckan tog man en imponerande skrällseger hemma mot West Bromwich. Innan dess hade man bara gjort ett mål på hemmaplan. Roy Keanes ledarskap börjar så smått att ifrågasättas i Ipswich. Laget är en stor besvikelse och saknar ännu seger. Dock var det nära i veckan att man tog en skrällseger borta mot Sheffield U, men man tappade sin 3-1 ledning till 3-3 på övertid. Men såklart ett fall framåt. Första segern kommer nu?

Derby – Sheffield W X2 (51-2623)
I veckans match mot Cardiff fick Derby islossning – i det egna straffområdet (1-6). Skadebekymmer (backen Dean Leacock saknas nu) gjorde att man inte ens kunde fylla bänken helt (i England får lagen ha sju avbytare). Släpper man in sex mål så betyder det någonting och det är frågan om ojämna Derby täppt till försvaret redan till matchen mot ?Owls? från Sheffield. Bortalaget är klart beskedligare utanför sin egen arena men nu har man klart en god chans och spelvärdet ligger i att bortalaget plockar med sig poäng. Viktiga målskytten Marcus Tudgay väntas spela här.

Peterborough – Nottingham 1X (3635-29)
Hemmalaget har hittills bara tagit en ynka seger för året. Dock är man mycket svårslagna och kryssar ofta. I veckan fick man se sig besegrat av bottenlaget Plymouth på sin hemmaplan. Man vill nog ta en snabb revansch och visa fansen att man inte tänker bli ett bottenlag I första taget. Nottingham spelar ganska tight på bortaplan (3-2 i målskillnad) och här kan man sakna viktige Robert Earnshaw. Kupongens ?säkraste? kryss, garderat med en etta.

Crystal Palace – Blackpool 12 (53-25-22)
Palace gnetade till sig en trea borta mot W.B.A vilket är bra gjort. Är formstarkt med tre raka utan förlust. Blackpool har tagit flera fina bortaskalper under säsongsupptakten och bör inte underskattas här. 0-1 här förra året, kan bli en repris.

Newcastle – Bristol C 1 (80-12-8)
Skatorna från Newcastle tappade poäng hemma mot QPR i veckan. Går annars urstarkt på hemmamark. Har formtoppade spelare som Kevin Nolan och här får man tillbaka Ryan Taylor men saknar å andra sidan backen Coloccini. Bristol som inlett säsongen över förväntan saknar alltjämt en bortaviktoria. Den kommer inte här, men det är intressant med en kryssgardering p.g.a. streckfördelningen. Är normalt sett kupongens säkraste spiketta annars.

Reading – Middlesbrough X2 (28-2745)
Denna match räknar jag som kupongens svåraste, den kan sluta hur som helst. Reading, med bara en förlust på sex senaste, har inte vunnit hemma på 14 (!) försök. Viktigt är att Ingimarsson är tillbaka i spel. Gästerna har tappat sin form totalt och måste nu spela upp sig om man vill ta direktplatsen upp till finrummet igen. Nu får man igen backen Justin Hoyte. Senast förlorade man hemma mot Leicester (0-1). Revanschsugna? Detta kan bli en målsnål historia.

Swansea – Queens Park Rangers 2 (31-31-38)
Hemmalaget har stora skadebekymmer. I veckan saknade man ungefär en hel startelva, därför var man nöjda med en pinne borta mot Doncaster. Mycket riktigt grisade man till sig en pinne, 0-0. Här förväntas man ställa upp med en 4-5-1 uppställning och laget är mycket målsnåla, har bara gjort mål i fem av tio matcher. QPR är på uppgång, offensiven har börjat att leverera. I veckan tog man en poäng i Newcastle efter 1-1. Ett styrkebesked som säkerligen stärker lagets självförtroende. En sund tvåa. 0-1?

Watford – Cardiff X2 (49-2823)
Watford förlorade något snöpligt i veckan mot ojämna Coventry. Innan dess hade man en fin förlustfri svit på fem matcher. Nu har man fått tillbaka flertalet spelare efter att magsjuka gått i spelartruppen. Hemmalaget är väldigt kryssbenägna. Walesarna från Cardiff krossade i veckan stackars Derby med 6-1. För fyra av målen stod gamle Sunderlandliraren Michael Chopra – imponerande! Innan dess befann sig laget i dålig form och nu är man svårlästa. Jag tippar utgångskrysset och lägger på en två som har mest spelvärde och hoppas att Chopra kan fortsätta leverera.