Stryktipsförslag v.4 – Tips-SM

På lördag ser vi fram emot första omgången av tips-SM!
En svår kupong med många öppna matcher att vänta. Lycka till!
/ J

Liverpool – Bolton 1
Steven Gerrard var tillbaka i veckans match mot Wolves (0-0), ändock lite ringrostig.
Torres fortsatt borta liksom Benayoun och Glen Johnson. Även om det är svårt att lita
på Pool årgång 09/10 så kan jag inte tro att de gör en lika dålig match igen. Så
därför spikar jag ettan, också dels baserat på att Bolton lär återigen sakna kvartetten
Ricardo Gardner, Gavin McCann, Mark Davies och Sean Davis. I veckomatchen tog man en knapp
seger hemma mot Burnley. På Anfield Road har man inte haft mycket att hämta de senaste åren.
Man har inte gjort ett mål där sedan 2003. 1-0, 1-0, 3-0, 4-0, 3-0 de senaste fem åren.

Birmingham – Tottenham x
Den förlustfria sviten stannade på 15 matcher för McLeishs mannar efter 0-3 borta mot
Chelsea. Nu är man nere på jorden igen, vad har det för inverkan på laget? Dock möter
man Tottenham i ett tacksamtläge då man verkar sakna självförtroende. Utspelade borta mot Liverpool,
0-0 hemma mot Hull och ”bara” 2-2 mot Leeds i FA-cupen. Lagen saknar fem man vardera sedan tidigare
som får gå jämnt ut (bl.a saknas Lee Carlsley i hemmalaget och Aaron Lennon, Tom Huddlestone
och B. Assou-Ekotto i Spurs). 1×2.

Fulham – Aston Villa 2
Fulham har långt i från imponerat på sistone, ingen vinst på fem senaste. Förlust i derbyt mot Tottenham
i veckan (0-2). Har tunga avbräck i Andy Johnson, Paul Konchesky, Clint Dempsey och Bobby Zamora. Aston Villa  har matchats rejält den senaste tiden men förra helgen spelade man med reservlaget i FA-cupen (3-2 hemma mot Brighton) och truppen borde vara utvilad nu. Här lär man sakna Harewood och Reo-Coker men väljer ändå att spika tvåan trots att Fulham är mycket starka hemma annars.

Hull – Wolverhampton 2
Hull, som inte har spelat hemma på en månad, kan få tillbaka viktige Jimmy Bullard här efter ett tags skadefrånvaro. Nyförvärvet Amr Zaki, tidigare Wigan, är borta med skada. Wolves har inte visat fin form på sistone men kan vara på uppgång nu. I veckan låg man närmast segern mot Liverpool då man ägde hela den andra halvleken. Tar man med sig det spelet till KC Stadium vinner man nog tror jag. En kul chansning, lämnar tvåan allena.

West Ham – Blackburn 1
Hammers har förkrossande statistik hemma mot Blackburn. 11 vinster på 12 matcher. Trots tabelläget tycker jag att man imponerat i flera matcher under hösten. 1-1, efter tappad ledning, i veckan borta mot krislaget Portsmouth. Skadeläget har varit ett bekymmer, men kan se ut att ljusa nu. Nu har man förhoppningar om att Carlton Cole kan vara tillbaka. Viktigt. Blackburn, som kan vara något slitet, brukar hämta sina poäng på hemmaplan. Jag tror att man inte hämtar några här heller. Spik!

Wigan – Everton 1
En av kupongernas svåraste matcher där jag tror att hemmaplan fäller avgörandet. Wigan är på gång igen efter 0-5 smällen på Old Trafford. 2-0 borta mot Wolves med en man mer i 45 minuter, knapp förlust borta mot Blackburn i veckan och nu är det dags för en hemmaseger/hemmapoäng. Enda kända avbräcket är Paul Scharner. Everton klarade inte av att hämta upp 0-2 hemma mot Birmingham i FA-cupen och trots en massiv press i andra halvlek slutade det 1-2. Var länge sedan Everton förlorade i ligan, kommer nu? Bortalaget har dragits med stora skadeproblem hela säsongen och saknar alltjämt sex man
(Yobo, Anichebe, Jagielka och Rodwell bl.a). 1×2.

Watford – Swansea x
Kupongens spikkryss. Watford har inte vunnit sedan mitten på december och förra helgen borta mott Blackpool tappade man 2-1 till 2-3 i matchens sista skälvande minuter. Självförtroendet lär ligga lågt och nu möter man ett Sweansea som vinner hemma och kryssar borta. 1-1 mot  Middlesb. i förra omgången. Baserar krysset på att Watford inte kommer att vilja förlora hemma och Swanseas 4-5-1 uppställning är nöjt med en pinne. Swansea saknar Serran, van der Gun och Bodde medan hemmalaget får klara sig utan Severin. Lirade 0-0 mot Coventry i veckan medan Watford var ledigt.

West Bromwich – Sheffield U 1
Albion har imponerat i två raka hemmamatcher mot Newcastle men mäktade ”bara” med 1-1 borta mot Ipswich i veckoomgången. Sheffield slog tillbaka Reading med klara 3-0 och detta toppmöte kommer bli jämnare än vad procenteten säger (67-19-14). W.B.A saknar Morrison som är nyoperead i foten och United reser till Birmingham utan Jihai och Naysmith. Bortapoäng ger bra utdelning.

Cardiff – Doncaster 1
Cardiffs form har gått som en jojo genom säsongen och nu verkar man har nått en peak igen. Förkrossande 6-0 borta mot stackars Bristol C i veckan som gick. Anfallsparet Wittingham och Chopra, ettan och tvåan i skytteligan, kan sänka vilket lag som helst. Doncaster som för övrigt gått starkt den senaste månaden fick
se sig besegrat med 1-4 hemma mot ojämna Middlesbrough. Väljer att spika ettan då jag litar på Cardiff denna gång och tycker att garderingarna behövs på annat håll.

Coventry – Blackpool 1
Det är alltid lika osäkert med Coventry på kupongen, men de får mitt förtroende mot ett Blackpool som är på nedgång. Lagen saknar tre man vardera. Coventry har tre raka segrar på hemmaplan där man spelar med stor trygghet. Leon Best, lagets viktigaste kugge, avgör? 1x räcker långt. 2-1 i fjol.

Middlesbrough – Bristol C 1
För en veckan sedan hade jag satsat mina polletter på x2 men veckans matcher visade att lagens form är på väg åt motsatta håll. Boro spöade erkännt starka  Doncaster med hela 4-1 borta samtidigt som Bristol gick på en riktig mina hemma mot Cardiff, hela 0-6. Här kommer defensivenoch  att hålla tätt vara prio så
att krysset måste vara med, då jag inte litar på Boro för en sekund. Man har en skadelista lika lång som Portsmouths skuldlista. Hela 12 man är borta sedan tidigare (Pogatetz är mest kännbara avbräcket) och laget har fått värva en del i januari. 1x bör räcka hela vägen.

Reading – Barnsley x
Har noterat att väldigt många expeter och proffslirare har spikat Reading på sina kuponger, men här väljer jag att slänga in mitt veto. Laget, som trillat ner till nästsista plats efter veckans 0-3 mot Sheffield U, behöver värva men saknar pengar. Reading har spelat många matcher, och gjort det bra i FA-cupen, borde vara slitet. På hemmaplan är man rent ut sagt dåliga i ligan, bara en seger hittills. Noel Hunt saknas förmodligen här. Jag tippar på att Reading inte vinner, som brukligt, hemma. Barnsley slog Leicester
med 1-0 i tisdags. 0-0 i fjol.

Sheffield W – Plymouth 1
Onsdagsklubben från Sheffield fick sin segerrad bruten efter 0-2 borta mot Scunthorpe i onsdags. Annars ser nye coach Irvine att ha fått ordning på sitt nya lag. Luke Varney har debuterat för sin nya klubb, som besitter mycket rutin i truppen och borde klara sig kvar i Championship. Plymouth får tillbaka viktige anfallaren Mackie men jag tror att bortalaget har en förlust att vänta. Spiketta på det lilla systemet.

64 rader:
Liverpool – Bolton 1
Birmingham – Tottenham 1x
Fulham – Aston Villa 2
Hull – Wolverhampton 2
West Ham – Blackburn 1
Wigan – Everton 1x
Watford – Swansea x
West Bromwich – Sheffield U 1x
Cardiff – Doncaster 1
Coventry – Blackpool 1x
Middlesbrough – Bristol C 1x
Reading – Barnsley x2
Sheffield W – Plymouth 1

512 rader:
Liverpool – Bolton 1
Birmingham – Tottenham 1x
Fulham – Aston Villa x2
Hull – Wolverhampton x2
West Ham – Blackburn 1
Wigan – Everton 1x
Watford – Swansea x
West Bromwich – Sheffield U 1x
Cardiff – Doncaster 1
Coventry – Blackpool 1x
Middlesbrough – Bristol C 1x
Reading – Barnsley x2
Sheffield W – Plymouth 1x