Stryktipsförslag v.41 (VM-kval)

Reser som sagt snart bort, detta gör att mina analyser inte blir klockrena p.g.a. tidsbrist, och jag har heller inte koll på skade och avstängningsläget. Men ändå känns kupongen lättlöst, nu är det bara lagens motivation som spelar roll… Gör ett nytt försök med 128 rader, sju halvor:

Danmark – Sverige X (32-30-38)
Kan gå hur som helst, det vet vi sedan tidigare. Men jag gissar att danskarna gjort sin läxa i nutidshistoria och nu är pressen på Sverige. Lita på att danskarna inte kommer att bjuda på en endaste centimeter. Jag ser inte att hur svenskarna ska kunna dryka upp det röda lagets försvar och krysset ligger närmast till hands. Men egentligen skulle jag vilja helgardera…

Portugal – Ungern 1X (7630-9)
Detta kval har givetvis varit en katastrof för portugiserna. På hemmamark har man bara gjort två mål. Gigantisk press på denna match, och skulle Sverige gå och vinna i Köpenhamn så kan det bli uppgivet i Portugal, garderar den givna utgångsettan med ett litet kryss, även om Ungern redan är helt körda.

Grekland – Lettland 12 (66-20-14)
Det var en redig skräll när letterna åkte till Israel och fick med dig alla poängen hem, och varför inte göra det igen när man ändå är i farten. Här är bortalaget minst, om inte mer, motiverade till poängen och om grekarna går framåt (här vill man helst, inför hemmapubilken, minska spänningen inför sista omgången) så blottar man sig bakåt. 1 2.

Slovakien – Slovenien 1 (56-28-16)
Ska Slovakien gå till VM? Ja, och man gör det redan nu eftersom att man blir klart vid poäng här. Slovakerna är starka hemma medan Slovenien, med viss chans till kvalspel, är totalt superusla på resande fot. Singlar ettan och 56 % är bra ?betalt?.

Tjeckien – Polen 1X (6620-14)
Hade detta varit 1996 hade motiveringen bara blivit en rad, men nu är det ju faktiskt 2009. Tjeckerna har stora svårigheter i detta kval. Nu är man piskade att vinna mot ett Polen som också de underpresterat. På sistone har man sparkat förbundskapten Leo Beenhakker, får man någon effekt?

Ryssland – Tyskland X (35-32-33)
Här möts två giganter och betongmurar. Men nu kan inte ryssarna förlita sig till den brända-jordens-taktik som man gjort så många gånger förr. Här måste man nog vinna för att kunna bli gruppsegrare. Samtidigt är Tyskland otroligt nöjda med en pinne för att det betyder att man kan avgöra hemma i sista omgången, och det är en chans man inte missar. Krysset är närmast till hands, men på stora system ska detta nog helgarderas.

Ukraina – England 12 (31-25-44)
England är redan VM-klart och nu åker man till Ukraina, roligare resmål lär det finnas. Ukraina slåss med Kroatien om kvalplatsen nu måste man vinna. Mycket av utgången styrs såklart i vilket lag Capello väljer att mönstra, men det finns nog en och annan reserv som inte är helt odugliga. England kommer få ytor när Ukraina trycker på.

Irland – Italien 1X (2234-44)
Här ska det till ett litet mirakel för att Irland ska kunna gå om Italien i gruppen. Bortalaget kommer vara nöjda med 0-0 och man kan till och med kosta på sig en förlust, om en sådan skulle inträffa. All motivation hos hemmalaget som nu måste plocka fram all sin klass.

Finland – Wales 1 (60-24-16)
Knappast kupongens säkraste spik, men jag väljer att lita på Finland ändå (trots den usla insatsen mot Liechtenstein). Inget av lagen har någonting att spela för, mer än den där äran då. Finnarna vill säkert avsluta snyggt som det heter medan halvbritterna har problem i sitt bortaspel och skadeavbräck.

Belgien – Turkiet X2 (24-2848)
Belgien är verkligen oberäkneliga och trots allt har man ett kanongäng, på pappret. Kompany, van der Buyten, Fellaini och så vidare. Ändå fick man äta torsk borta mot Armenien. Turkarna måste vinna, annars är det bye bye till kvalplatsen. Hur går det med motivationen om Bosnien krossar Estland? Svårbedömt, X2.

Estland – Bosnien 2 (18-21-61)
Dzenko, Misimovic, Ibisevic med mera mot… Andreas Oper? Mart Poom? Lirar de kvar? Annars har jag noll koll på Estlands landslag, men de hoppas jag att bosnierna har. Gigantisk klasskillnad här och bosnierna kommer att gå in för fullt här då man jagar kvalplatsen och måste hålla turkarna bakom sig. Målkalas?

Serbien – Rumänien 1X (7117-12)
Belgrad kommer att koka när serberna vittrar VM. Seger här och platsen till Sydafrika är klar. Hade man mött exempelvis Schweiz eller Norge hade jag spikat ettan, men nu väntar ett ?öststatsderby? mot Rumänien som varit en besvikelse, men det är faktiskt på hemmaplan man misslyckats. Senast tog man poäng mot Frankrike (i Frankrike) och här är man aboslut inte borta, med eller utan Mutu, och nu är Serbien i mina ögon något för stor favorit.

Österrike – Litauen 1 (70-19-11)
Vad hände med Litauen som ju var med och slogs på riktigt ett tag. Nu har man slutat producera mål, och senast fick man pinsamt nog spö mot Färöarna. Ingen motivation så långt ögat eller näsan kan nå, men förlitar mig på hemmaplansfaktorn nu. 1x räcker hela vägen till banken.

Lycka till i helgens spelvimmel!
/ J