Topptipset (i allra sista stunden)

Så.

Nu tänker jag avhandla topptipset @Svenska Spel
Till min hjälp har jag ett 72-raders system och tre spikar. Fördelningen just nu i procent inom parentesen.

Bayern München – Juventus 1X (42-33-24)
Sydtyskarna kommer nog att bjuda in till Oktobersfest ikväll, alltid lapp på luckan till Allianz Arena.
Efter den katastrofala inledningen är man nu kraftigt på gång igen. Visserligen förlorade Bayern en tät match mot Hamburg, men man var värda minst en pinne. Med Ribery och Robben på högvarv ska man inte förlora?
Mot Juventus. Den gamla damen spelar nu som – just det, en gammal kärring. 1-1 mot Bordeaux för två veckor sedan. Och 1-1 mot Bologna i helgen. (Två lag som börjar på B, precis som Bayern?) Juve på dekis? Hemmalaget ska vara favoriter, men kan tänka mig att Juventus, som saknar Diego, kan snubbla in en boll. 2-1, 1-1?

Bordeaux – Maccabi Haifa 1 (75-17-8)
Grodorna är favoriter. Lite för stora favoriter faktiskt. Väljer att lita på hemmalaget ändå, men får jag för mig att spela 144-raders så är det här matchen jag garderar upp med ett kryss. Maccabi Haifa fick smaka bayersk åderpåle förra omgången (0-3). Ändå inget gäng jag vet tokmycket om, och det är just såna gäng som brukar kunna ställa till det.

Manchester United – Wolfsburg 1X2 (67-22-11)
Hjärtat vill att United ska gå på en mina här. Men ändå tippar jag inte med hjärtat nu, utan förnuftet. Med Dzenko, Grafite och Misimovic har Wolfsburg ett koppel av lirare som kan förvändla? kattskit till kattguld. Eller Bundesligaguld om ni så vill. Någon av dessa tre herrar gör minst ett mål i varje match.

Milan – Zürich 1X2 (68-23-9)
Milan, fyllt av spelare som varit med sedan Hjälmaren brann, imponerar inte för tillfället. Väljer att helgardera då Milan är alldeles för stora favoriter.

Real Madrid – Marseille 1 (77-16-7)
Real har tidigare under hösten inbringat lite slantar varje vecka då man varit ett säkert kort att spela på, speciellt hcp-spel. Med det laget man har, och den bänken man har, bör man ha en mycket god vinstchans här. 1-0 räcker ju som bekant. Raul avgör? Marseille klart beskedligare utanför sin hemmaborg.

Apoel Nicosia – Chelsea 2 (13-27-60)
Det här blir nog ingen jätteenkel uppgift för Chelsea att lösa. Här kommer nog cyprioterna hålla tätt bakåt och satsa hårt framåt när tillfälle ges. Burväktaren Choitis håller hög klass. Chelsea saknar Drogba, Bosingwa och Ballack. Men visst tusan borde man kunna vinna sett över 90 minuter? Fick ett wake up call av Wigan i helgen (1-3). 0-2 tippar jag här.

Porto – Atletico Madrid 1X (41-32-27)
Som jag redan konstaterat bör Porto vara en bra vinnare. Men väljer att fega ur lite och kryssgarderar nu. Jag menar bara: Forlan. Och Agüero. Kryssade faktiskt i båda mötena förra året. Svårt att bedöma var Atletico står nu.

Newcastle – Queens Park Rangers 1X (51-29-20)
Skatorna går som tåget, speciellt på St. James Park. QPR ska dock inte underskattas och räknas bort helt. Nu har man fått igång offensiven med sju mål på två senaste. Spöade oberäkneliga Barnsley (5-2) senast. Men kanske att man satsar mer på helgens match, redan på lördag, mot skadedrabbade Swansea. Vill nog hålla nere siffrorna. En målsnål historia?

Kan redan nu säga att helgens stryktipshistoria ser ordentligt svårt ut. Hyfsad utdelning att vänta, kanske blir värt med ett större system? Ska klura på den karamellen ett tag i alla fall.
/ J