Hakar HIF och Elfsborg på IFK?

Just IFK Göteborg tjuvstartade tillsammans med Gefle omgång 8 i Allsvenskan på torsdagen. IFK vann enkelt med 3-0 och hade bud på fler mål. Med en match mer spelad än konkurrenterna leder man nu serien, men i helgen har Helsingborg och Elfsborg möjlighet att svara.

Lördag 9 maj

AIK – Häcken 1,65 – 3,60 – 5,00 – :ladbrokes:

AIK har tappat sitt fina passningsspel. Något som resulterat i två raka förluster och inga gjorda mål. Häcken var stundtals utspelat mot Halmstad, men kämpade ändå till sig oavgjort (2-2) med 13 sekunder kvar att spela.

Borta mot AIK har Häcken en bedrövlig statistik. På de sex senaste noteras öborna för fem förluster och 3-13 i målskillnad. Lilla pengen placeras därmed på AIK till goda 1,65.

Söndag 10 maj

Malmö FF – Djurgården 1,70 – 3,50 – 4,75 – :ladbrokes:

Malmö FF visar upp en briljant teknik, men även häpnadsväckande ineffektivitet (noll gjorda mål på 360 minuter). Kanske inte så konstigt när Larsson och Figueiredo spelar mer för sig själva än för varandra. Den dagen grabbarna finner varandra lär det regna in bollar i motståndarmålet.

Djurgården vann äntligen (GAIS 2-1), men har mycket att få bukt med innan man kan blicka uppåt i tabellen. MFF har bra chans att besegra ett darrigt DIF. 1,70 duger fint.

Halmstad – Örgryte 1,50 – 3,80 – 6,50 – :ladbrokes:

Halmstad är seriens näst formstarkaste förening med fyra raka utan förlust. Mot Häcken (2-2) dominerade HBK kraftigt, men slarvade bort två poäng på stopptid. Örgryte har värvat guldmålvakten Bengt Andersson.

Med Bengan mellan stolparna tog ÖIS säsongens första poäng (BP 1-1). Borta mot HBK blir det betydligt svårare att få med sig något. Ettan testas till hyggliga 1,50.

GAIS – Elfsborg 3,40 – 3,30 – 2,05 – :ladbrokes:

GAIS håller god form. Borde fått med sig en poäng från Stadion (1-2 DIF), men saknade skärpa i avsluten. Ett aggressivt och tempostarkt Elfsborg sänkte IFK Göteborg (2-0) utan pardon.

Haglunds mannar ser ut att ha funnit formen på allvar. Fin chans att Elfsborg besegrar Makrillarna till prima 2,05.

Måndag 11 maj

Kalmar FF-Trelleborg 1,80 – 3,40 – 4,33 – :ladbrokes:

Kalmar FF har bättrat sig markant efter att ha inlett serien med en sällan skådad måltorka. Senast körde svenska mästarna över Hammarby (4-1). Trelleborg radar upp starka insatser. Efter segern mot AIK (1-0) parkerar Prahls pojkar på plats fem i tabellen.

Fem senaste mötena på Fredriksskans har slutat med fyra Kalmarsegrar. Läge att testa en slant på KFF till hyggliga 1,80.

Brommapojkarna – Helsingborg 3,20 – 3,30 – 2,15 – :ladbrokes:

Brommapojkarna fortsätter leverera det goda och intar en synnerligen överraskande fjärdeplats. Helsingborg sorterade bort Malmös (1-0) anfall ganska så enkelt. Att skåningarna till slut vann matchen (Larsson 89:e min) berodde mycket på tålamod och uthållighet.

BP borta är en svår uppgift för alla lag. Till goda 2,15 känns det ändå angeläget att pröva en peng på ett Helsingborg fulltankat med form.

Örebro – Hammarby 1,95 – 3,40 – 3,60 – :ladbrokes:

Örebro visade knallform i tre raka, men har efter det håvat in två raka förluster. Senast var närkingarna chanslösa mot Gefle (0-2). Hammarby fick storstryk mot Kalmar (1-4). Faktum är att förlusten kunde blivit ännu större om inte comebackande Rami Shaaban storspelat.

Då Örebro är mycket starka på Behrn Arena kan det vara läge att pröva en peng på ÖSK till goda 1,95.