Seriefinal i Borås

Förhandstippade Elfsborg och IFK Göteborg går på måndagskvällen ett riktigt tungviktsmöte när lagen drabbar samman på Borås Arena. Här är veckans allsvenska från Ladbrokes.

Måndag 4 maj
Gefle – Örebro 2,60 – 3,20 – 2,60 :Ladbrokes:
Gefle fortsätter plocka poäng till höger och vänster. Senast knep man en pinne i Malmö (0-0). Örebro vågade väldigt lite mot IFK Göteborg (0-1) och skapade än mindre. Först på stopptid skickade ÖSK fram allt man hade. Inklusive målvakt. Så dags då.

Alvbåge stod för några räddningar helt i klass med Gordon Banks och räddade Örebro från brakförlust. Räkna med en jämn match, men Örebro är det bättre laget. Läge pröva en peng på ÖSK till fina 2,60.

Helsingborg – Malmö FF 2,05 – 3,30 – 3,40 :Ladbrokes:
Helsingborg sänkte AIK borta (3-0) efter ett hattrick av Rasmus Jönsson. Malmö FF har inte gjort mål på 270 minuter. Mot Gefle (0-0) radade MFF upp feta chanser, men saknade skärpa i avsluten.

Räkna med ett Skånederby med fullt ställ från bägge håll. Hemmaplan och effektiva avslut talar till
Helsingborgs fördel. Till hyggliga 2,05 kan HIF vara värt några kronor.

Djurgården – GAIS 2,45 – 3,20 – 2,75 :Ladbrokes:
Djurgården är tyvärr en orgie i misslyckanden man inte trodde fanns i högsta serien. Vad som skall kunna rädda DIF från ett besök i Superettan är svårt att se.

GAIS spelade 2-2 mot Hammarby i en halvdan historia. Makrillarna kan bättre och visar det säkert mot Djurgården som man brukar ha lätt för. En slant på GAIS till prima 3,20 känns rätt.

Elfsborg – IFK Göteborg 2,05 – 3,30 – 3,40 :Ladbrokes:
Elfsborg har inlett säsongen ok, men det borde finnas mer att ta av när Haglund prickar form och spelsystem fullt ut. Tabellettan IFK Göteborg noterar endast en förlust (Häcken 1-4) i årets Allsvenska.

Av de senaste tolv matcherna i Borås har nio slutat med hemmaseger. Dock ser IFK Göteborg ett snäpp vassare ut formmässigt. Därmed kan det vara läge med en peng på Blåvitt till välsmakande 3,40.

Tisdag 5 maj
Trelleborg – AIK 2,60 – 3,20 – 2,60 :Ladbrokes:
Trelleborg gjorde det bra mot GAIS och MFF, men underpresterade mot Häcken (0-1) då Prahls pojkar skapade noll och intet. Bättre tryck mot Örgryte där TFF vann (2-1) efter en stabil insats.

AIK hade inte mycket att sätta emot Helsingborg (0-3), men har dessförinnan övertygat. Ingen tvekan om att Gnaget finns med i racet om SM-guld. AIK känns som det bättre laget och testas till hyggliga 2,60.

Häcken – Halmstad 2,80 – 3,25 – 2,40 :Ladbrokes:
Häcken tappade ledning till förlust (1-2) mot Kalmar. Öborna presterar hyggligt för dagen, men visar ingen form det sprakar om.

Halmstad har efter en tung inledning funnit ett vinnande spår. Janne Anderssons mannar ståtar med tre raka segrar och vassa 7-1 i målskillnad. Ett formosande Halmstad testas till goda 2,40.
Onsdag 6 maj

Hammarby – Kalmar FF 2,60 – 3,20 – 2,60 :Ladbrokes:
Hammarby gör det ok om man tittar på det material som finns att tillgå. Sen kvittering gav en poäng borta mot GAIS. Kalmar FF tog säsongens första seger när man välförtjänt vände och vann mot Häcken (2-1).

Räkna med en tight och tuff batalj på Söderstadion. Ändå läge att ta rygg på Kalmar då vinden verkar ha vänt för svenska mästarna. Fina 2,60 betalas för KFF-seger.

Örgryte – Brommapojkarna 2,60 – 3,20 – 2,60 :Ladbrokes:
Örgrytes förlustrad tycks aldrig ta slut. Mot Trelleborg (1-2) inkasserade Sällskapet sjätte raka torsken. 60 år sedan ett allsvenskt lag inledde serien lika miserabelt. Brommapojkarna fortsätter däremot att överraska positivt.

Mot Elfsborg (1-1) hade BP segern på gaffeln, men ett individuellt misstag satte P för stockholmarnas segerplaner. Då ÖIS inte visar något som indikerar trendbrott är det svårt att tro på annat än bortaseger. BP fulltankat med form testas till smakrika 2,60.
Se fler Allsvenska odds i oddsjämförelsen

Skribent: Johan

Skriven den 4 maj, 2009