Tävla om att se Ajax – Feyenoord

:betsson-logo:Varje vecka i hela 10 veckor kommer alla fotbollsälskare på Betsson att kunna tävla om en resa till någon av världens mäktigaste fotbollsarenor. Du har tillsammans med en vän chansen att vinna match och flygbiljetter och till en oförglömlig upplevelse i världsklass.

Denna veckan kan du vinna ett paketpris för 2 personer att se matchen Ajax – Feyenoord i holländska Eredivisie den 19:e december!

Veckans Arena: Amsterdam Arena

I samband med Betssons nya kampanj Sportresan kommer deras spelexpert, Ola Andersson, att under 10 veckor skriva mini-krönikor om världens mäktigaste fotbollsarenor.

Här kan du läsa Olas tankar om Amsterdam Arena, platsen där du kan få se Ajax-Feyenoord om du vinner tävlingen.

Denna toppmoderna arena stod klar 1996, fyra år före fotbolls-EM avgjordes i Holland och Belgien, och är hemmaplan för den holländska storklubben Ajax. Arenan har ett skjutbart tak vilket gör att arenan kan bli väldigt tät vid behov. Det stora problemet är dock ljusinsläppet vilket gör att gräset tar stryk och måste bytas ofta vilket inte är en billig historia.

Sedan invigningen av arenan har vi fått se många svenskar vandra in på denna mäktiga arena. Största svenska stjärnan är givetvis Zlatan Ibrahimovic som kom till klubben 2001 och som efter en liten trög start fick förtroendet av den holländska legendaren och numera tränare, Ronald Koeman. Resten är historia. 2004 lämnade Zlatan Ajax och Amsterdam Arena men många svenskar har följt i Ibras spår, Markus Rosenberg, Kennedy Bakircioglü och Rasmus Lindgren.

Förutom våra svenska hjältar har Amsterdam Arena varit en språngbräda för många av dagens stora världsspelare så som Wesley Sneijder, Rafael van der Vaart, Cristian Chivu, Klaas Jan Huntelaar och Ryan Babel.

Snabbfakta

Stad: Amsterdam
Hemmalag: AFC Ajax
Byggnadsår: 1996
Antal åskådare: 52 960