Vi söker speltipsare. Gillar du att skriva och är en fena på betting? Kontakta oss

UFC och MMA

UFC/MMA odds1993 startade Ultimate fighting championchip där man tävlar i disciplinen Mixed Martial Arts, blandad kampsport. MMA är med ett äldre namn är Vale Tudo (allt tillåtet) har sitt ursprung 80 år tillbaka.

Så det var UFC som tog MMA till USA med målet att kora den bästa fightern över alla discipliner som brottning, grappling, karate, Boxning, kickboxing, ju-jutsu, sumo och andra kampsporter.

Från 2001 kan man säga att den moderna utformningen av galor startade med TV sända matcher och nu live sändningar över internet.

Idag ses UFC matcher över hela värden och UFC 91 15:e november 2008 blev lite av en succé då matchen hade fler TV tittare än superbowl finalen.

UFC

I MMA är sparkar, slag, kast, markkamp och brytning mot leder samt strypningar är tillåtet. Lite förenklat kan man säga att det går ut på att antingen knocka sin motståndare eller att få denne att ge upp genom att ?klappa ut? eller om motståndaren genom strypning tillfälligt tappar medvetandet.

Tävlingen sker i en åttakantig bur en så kallad ?oktagon? . Man använder handskar för att skydda händerna men de är endast 4-6 oz för att inte reducera styrkan i slagen.

Det finns några regler:

– Inga sparkar eller knän mot huvudet på en motståndare som ligger ner
– Inga slag mot bakhuvudet eller ryggrad.
– Inga slag mot struphuvudet eller mellan benen.
– Det är förbjudet att bitas och dra i hår
– Det är förbjudet att trycka in fingrar i ögon och andra håligheter och sår

En bra MMA fighter tränar och skall kunna behärska delar av olika kampsporter som Brasiljansk Ju-jutsu, fristils brottning, grekisk romersk brottning, ju-jutsu, judo, karate kickboxning, Kung fu, Tae Kwon Do.

Behöver inte vara expert på alla men man måste kunna bitar av olika dicipliner för att kunna anpassa sin egen still till olika motståndare.