Vi söker speltipsare. Gillar du att skriva och är en fena på betting? Kontakta oss

Finans betting

Odds och betting har sin storhet i sportens värld och det är också det som de flesta förknippar med vadslagning. Det finns emellertid andra marknader för odds och betting som kommit upp sig på senare tid och då talar vi inte bara om att spela på händelser, politik eller tv-program. Allt fler spelbolag börjar nämligen anamma det som kallas för finans betting eller den engelska översättningen, spread betting.

Vad är finans betting?

I grund och botten handlar finans betting om att spekulera i olika index på finansiella marknader så som valutor och råvaror. Istället för att köpa upp optioner på olika marknader som klassisk börs- och aktiehandel så kommer du här aldrig i besittning av några varor eller värdepapper utan här spelar du istället på förändringarna som sker. Det skapar genast en fördel eftersom du inte behöver ha några speciella program eller licenser för att spela utan det räcker att du loggar in på ett bolag som erbjuder finans betting i sitt utbud och där lägger dina satsningar. En ytterligare fördel med detta är att du aldrig behöver sätta in några stora summor av ditt eget kapital för att du skall få tillgång till värdepappren. Här spelar du istället med den summa pengar som du redan satt in hos ditt spelbolag.

Fördelar med finans betting

Finans betting har länge varit väldigt populärt i Storbritannien där det naturligt har fått namnet spread betting. Spread betting benämns också som Contract for Difference, CFD, som kan översättas ungefär till svenskans ?spel på marginalen?. Det som gör den här speltypen så spännande är att du inte bara kan tjäna pengar på att index går uppåt utan du kan även satsa pengar på att index går neråt. Det här skiljer sig alltså avsevärt från vanlig aktiehandel där du alltid förlorar pengar vid en nedgång. Dessutom kan du satsa betydligt mindre pengar och ändå tjäna bra vilket är väldigt unikt. Kostnaderna är låga eftersom inga avgifter eller traditionella mäkare används och det har givetvis avsevärd effekt på kostnaden för handeln.

Hur funkar finans betting hos spelbolagen?

Om man ser på det objektivt så är det egentligen inte krångligare att satsa pengar på ett finansiellt index än på en fotbollsmatch. Att spela på finans betting är både roligt, billigt och framförallt väldigt underhållande. Flera svenska bolag erbjuder spelformen där de själva valt vilka marknader som skall vara tillgängliga för spel. Betsson Trader har exempelvis valt ut den nordiska aktiemarknaden där deras spelare har möjlighet att spela på upp och nedgångar. Spelet är enkelt att förstå och följer ungefär de öppettider som de valda börserna har eftersom att allt baseras på hur aktier och andra index rör sig på den riktiga börsen. Spelaren erbjuds att satsa på olika antal punkters upp- och nedgångar inom ett visst tidsintervall. Om vadet uppfylls får man ett odds utbetalt mot det man satsat eller infaller inte satsningen och pengarna går förlorade.

Kom ihåg att finans betting handlar om spel med riktiga pengar och att förlustrisken alltid finns där.