Kalender hjälp

Med prenumerationsfunktionen kan du enkelt prenumerera på favoritlags matcher, tider och resultat. Du kan även prenumerera på ett speciellt event och därigenom få information om eventet direkt till din kalender på din dator. Prenumerationsverktyget hittar du på respektive evenemangs eller lags sida i högermenyn.

Så här gör du för att prenumerera
1. Du behöver vara uppkopplad mot Internet för att kunna ta mot den senaste informationen till ditt kalenderverktyg. Ditt kalenderverktyg måste även stödja iCalendar formatet.

2. För att börja prenumerera så klickar du på länken ”Prenumerera”, och om allt är rätt inställt så kommer du få frågan om du vill öppna prenumerationen till ditt kalenderverktyg.

3. Acceptera för att börja prenumerera. Dettta kan se lite olika ut beroende på vilket kalenderverktyg man använder, så här ser det ut i programmet iCal till MacOS X:

kalender-hjalp.png


Alternativ 2

Skulle inte heller detta fungera kan du använda länken ”Ladda ner”, den låter dig ladda ner hela spelschemat och resultat för redan spelade matcher till en fil som du kan importera i ditt kalenderverktyg. Det är viktigt att du sparar ner filen till din dator och sedan importerar den i ditt kalenderverktyg. (Denna metoden kommer inte uppdateras automatiskt, men kan vara en bra lösning då vissa kalenderverktyg inte stödjer prenumeration t.ex. MS Outlook 2003). Så här gär du:

1. Tryck på ”Ladda ner”
2. Spara ned filen på din dator (exempelvis på skrivbordet)
3. Se till att din Kalender är öppen och välj Arkiv – Importera
4. Välj alternativet ”Importera Calendar -fil (.ics) eller vCalendar -fil (.vcs)” och tryck på nästa
5. Hämta filen som du sparade på din dator (skrivbordet)
6. Välj ”Öppna som ny” om du vill visa Kalendern separat eller ”Importera” om du vill integrera den i din befintliga kalender.