Neteller – Nätets plånbok

Neteller kan sägas vara ett internetbaserat nätverk som fungerar som liknande en plånbok vilken förenklar transföreringar av monetära medel. Programmet används för överföringar till sajter, mellan vänner eller genom att få separata betalkort för exempelvis betalning av skulder eller liknande. Organisationen har verkat sen 1999 och går under namnet Neteller Group som är börsnoterat på London AIM exchange. Mjukvaran har blivit särskilt populärt hos människor som håller på med casinospel som ofta är tvungna snabbt och enkelt få tillgång till sina pengar som de riskerar. Det är bra att ha vetskap att Neteller inte är en bank och således täcks av vanliga återbetalningserbjudanden utan är en vanligt konkurrerande verksamhet som alla andra företag. De är dock auktoriserade och hålls under luppen av den brittiska motsvarigheten till finansdepartementet vilket är att anse att trovärdigheten i företaget är hög. Nätverket lämnar valutor i både US dollar och Euro.

Inbetalningar hos Neteller

Insättningar kan göras genom att du gör en betalning med hjälp av ett bankkort, som du gör när du köper varor på nätet. Det är också möjligt att göra överföringar via en vanlig banköverföring eller med hjälp av ditt bankkontor. Den enda nackdelen med det är att det tar betydligt längre tid än att göra det på nätet. Att överföra via kort och få in pengarna direkt innebär en extrakostnad på 1,75 procent vare sig du använder ett betalkort eller ett kreditkort. Banköverföringar är helt gratis men kan ta två

till fem dagar.

Utbetalningar

Det finns olika alternativ att få sina pengar utbetalda men det absolut bästa är det Netellers egna bankkort. Vid det här fallet blir det alltså möjligt att du kan således när som helst använda kortet precis som du gör med dina andra kort i plånboken. Vill du får pengarna överförda till ditt egna konto på din bank eller få pengarna via en check kommer det ta längre tid. Kostnaderna varierar beroende på i vilken valuta du önskar men att få en banköverföring till svenska kronor kommer gå på 65 kronor.

Överföring

Nätverket fungerar genom en terminal-till-terminal teknik och därför uppkommer inga längre väntetider eller kostnader. För du och en vän över pengar till varandras konton går det exempelvis direkt och du betalar ingenting för själva förflyttningen till skillnad från en vanlig banköverföring mellan era konton. Neteller är att anse som ett etablerat företag och idag erbjuder de flesta stora spel- och bettingsajter Neteller till sina kunder då det gäller överföring av pengar. Människor som ofta gör in- och utbetalningar till ett spelföretag bör därför använda sig av tjänsten.

När du för över en dollar får du tio så kallade NETpoints. Om du vill vara med i det minsta lotteriet kostar 1 000 NETpoints, det andra lotteriet kostar 2 500 poäng och det sista kostar 5 000 poäng att delta i. Vinsterna i lotteriet varierar men ligger på 500, 1 000 eller 3 000 US Dollar beroende på vad du satsar. Företaget erbjuder aktiva medlemmar bonus om de lyckas få in andra människor i användandet. Företaget är mycket väl medvetet om att det är användarna som gör att de tjänar sina pengar och vill därför också belöna dem om de hjälper till att expandera

Klicka här för att skaffa dig ett konto på Neteller