Skid-VM: Stafett 4x5km damer med Betfair

:betfair-logo: Sverige ses som en outsider till att ta en medalj i dagens gren i skid-VM, stafett. Storfavoriter är Norge och Finland där alla åkare har visat bra form under tidigare lopp. Det blir en rafflande kamp om tredjeplatsen som Sverige, Italien och Tyskland kommer att få slåss om. Sätt extra krydda på denna tillställning med Betfair som ger dig fördelaktiga odds.

Norge och Finland är utsedda till storfavoriter och Sverige kommer att få kämpa om en medalj tillsammans med Tyskland och Italien. Gårdagens guld kan höja sveriges lag och frågan är om de kan slåss om mer än ett brons. Vallan verkar inte vara ett problem längre så gäller det för de svenska damerna.

Nu på morgonen har Maria Rydqvist meddelat att hon är sjuk och kommer inte att ställa upp i dagens stafettlopp på 4 x 5 kilometer. Ersättare kommer att bli Britta Johansson-Norgren som har presterat bra i tidigare stafetter. Men svenskarna har ändå goda förhoppningar om att det kommer att gå vägen.

-Vi har ett fantastiskt lag ändå. Britta har varit med och tagit medaljer förut och har rutin, säger damkaptenen Rikard Grip.

Sveriges lag: Ida Ingemarsdotter, Anna Haag, Charlotte Kalla och Britta Johansson-Norgren

Loppet börjar klockan 14:00 och sänds både i SVT och Eurosport.

Odds från Betfair

Vinnare

Norge (damer) 1.25
Sverige (damer) 9.2
Finland (damer) 14
Italien damer 60
Tyskland (damer) 95
Ryssland damer 100
Japan damer 310
Polen damer 310
Kanada damer 310
Frankrike (damer) 310
Kazakhstan Women 310
USA damer 310
Övriga 310

Hamnar topp 3

Norge (damer) 1.03
Sverige (damer) 1.35
Finland (damer) 1.21
Italien damer 3.05
Tyskland (damer) 4.6
Ryssland damer 6.2
Japan damer 10.5
Polen damer 10.5
Kanada damer 50
Frankrike (damer) 13.5
Kazakhstan Women 20
USA damer 50

Head to head

Tyskland – Ryssland
Tyskland (damer) 1.01
Ryssland damer 3.4

Sverige – Finland
Sverige (damer) 2.1
Finland (damer) 1.8

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 3 mars, 2011