Afrikanska Mästerskapen: Elfenbenskusten – Ghana

  • 100 kr gratisspel
  • Inget omsättningskrav
  • Läs mer om Unibet
  • Stort utbud och bra odds.
  • En av de stora giganterna.
  • Live streaming i högklass.

I kväll möts Elfenbenskusten och Ghana i finalen av Afrikanska Mästerskapen, i en drömfinal. Två lag som har chans att ta den titel de har längtat efter så länge och kikar vi på oddsen talar de till en knapp fördel för ivorianerna.

Matchstart: 20:00
TV: EuroSport 2
Odds (1-X-2): 2.45 – 3.10 – 2.85

Odds från Mybet

23 år var det sedan Elfenbenskusten tog hem Afrikanska Mästerskapen trots att man varit favorit att vinna de senaste mästerskapen. Senast man var i final var just i Ekvatorialguinea 2012 men då förlorade man mot Zambia. Länge sedan var det även för Ghana som inte vunnit turneringen sedan 1982, 33 år sedan. Så vi kan räkna med två lag som kommer att göra allt för att återigen bärga titeln.

Sista chansen för flera ivorianer

För Elfenbenskustens del så är det många spelare som med stor sannolikhet inte får chansen att ta hem denna titel, och som börjar bli till åren, som exempelvis Yaya Touré och Kolo Touré.

Gyan kan missa finalen

Ghana har inte en lika stjärnspäckad trupp som Elfenbenskusten och inför denna final så kommer det slå extra hårt om anfallaren Asamoah Gyan, som skadade sig i kvartsfinalen, inte kommer att kunna delta.

Jämna odds

Om vi jämför matchoddsen på finalen hos spelbolaget Mybet talar det för en oviss utgång. Elfenbenskusten är dock knapp favorit till oddset 2,45 jämför med ett spel på Ghana som vinnare som ger 2,85 gånger pengarna.

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 8 februari, 2015