Afrikanska Mästerskapen: Enkel seger för Elfenbenskusten

Elfenbenskusten är stor favorit i mötet med Zambia i finalen i Afrikanska Mästerskapen 2012 som spelas senare idag. Och Nordicbet ger dig det högsta oddset för en seger till ivorianerna till 1,55 gånger pengarna.

Matchstart:
20:00
TV: Eurosport

Ikväll är det final i Afrikanska Mästerskapen 2012. Att Elfenbenskusten skulle vara en av finalisterna var det inte många som tvivlade på. Men att deras motståndare skulle bli Zambia är däremot en större överraskning. Det förväntade var att det skulle bli en ”drömfinal” med VM-laget Ghana som motståndare för Elfenbenskusten. Men Ghana pallade inte för trycket när Zambia tog ledningen i semifinalen mot Ghana och slutresultat blev 1-0 till Zambia.

Känslomässigt för Zambia

1993 dog 18 av 19 spelare från det dåvarande Zambiska landslaget i en flygolycka precis utanför Libreville i Gabon, där årets final kommer att spelas. Därmed var en plats i finalen en självklarhet för det Zambiska landslaget och hyllning till de omkomna spelarna, trots att det var 18 år sedan Zambia var i en final.

Elfenbenskusten har en stjärnspäckad trupp

Elfenbenskusten har ett stjärnspäckat lag med bland annat Didier Drogba, Yaya Touré, Kolo Toué, Gervinho, Salomon Kalou med flera i truppen. Elfenbenskusten har inte vunnit turneringen sedan 1992 och med tanke på den stjärnspäckade truppen så är läget bättre än någonsin att upprepa bedriften.

Elfenbenskusten är stor favorit

Elfenbenskusten är obevekliga favoriter hos spelbolaget att vinna i finalen i Afrikanska Mästerskapen 2012. Samtliga tror på en seger till ivorianerna och det högsta oddset hittar du hos :nordicbet: till 1,55 gånger pengarna.