Afrikanska Mästerskapen: Final Nigeria – Burkina Faso

Senare i kväll kommer Afrikanska Mästerskapen att avgöras med finalen mellan Nigeria och Burkina Faso. Två lag som verkligen har överraskat.

Matchstart: 19:00
TV: Eurosport
Odds (1-X-2): 2,10 – 3,00 – 4,00 (William Hill)

Nigeria är ett tekniskt lag med Chelsea-spelaren John Obi Mikel som härförare. För att ta sig ända till finalen har man tagit meriterande segrar mot bland annat Mali och storfavoriten Elfenbenskusten.

Burkina Faso var långt ifrån någon favorit i denna turnering. Faktum är att man aldrig tidigare varit i final och att man var ytterst nära att inte kvala sig till denna turnering. Burkina Faso är inte ett lika tekniskt lag som Nigeria men är mycket bra i defensiven, vilket de inte minst visade mot Ghana i semifinalen, som Burkina Faso till slut vann på straffar.

Båda lagen började turneringen i grupp c och mötet lagen emellan slutade då 1-1. Och Burkina Faso har aldrig tidigare vunnit över Nigeria om man kollar på statistik från fifa.com.

I dagens final är det därmed inte konstigt att Nigeria är favoriten hos spelbolagen och William Hill ger 2,10 gånger pengarna om Nigeria skulle vinna under ordinarie tid. Ett motsvarande spel på Burkina Faso ger 4,00 gånger pengarna.

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 10 februari, 2013