Afrikanska mästerskapen: Oddsen inför semifinalerna

  • 100 kr gratisspel
  • Inget omsättningskrav
  • Läs mer om Unibet
  • Stort utbud och bra odds.
  • En av de stora giganterna.
  • Live streaming i högklass.

Afrikanska mästerskapen är det dags för semifinaler under onsdagen och torsdagen och ska vi tro spelbolagen blir det en ”drömfinal” mellan Elfenbenskusten och Ghana.

DR Kongo – Elfenbenskusten

Matchstart: 4/2 20:00
TV: EuroSport
Odds (1-X-2): 6,00 – 3,60 – 1,62

Odds från Unibet

Elfenbenskusten inledde turneringen knackigt men tog sig förbi gruppspelet genom att besegra Kamerun i den sista omgången. I kvartsfinalen mot Algeriet så tog Elfenbenskusten sig i kragen och vann med 3-1 och stod för en mycket bra insats. Kvällens motståndare i semifinalen är DR Kongo som verkligen har mycket kvar att bevisa. DR Kongo kryssade sig igenom gruppspelet och i kvartsfinalen så var man nära att åka ur turneringen då man låg under med 0-2 i den andra halvleken mot Kongo, men man lyckades ta sig samman och stå för en riktigt upphämtning till 4-2.

Ser man till lagen på pappret så borde Elfenbenskusten vinna detta möte relativt enkelt då man har ett mer komplett lag och tung offensiv kraft. DR Kongo har sin främsta lagdel i offensiven vilket kan ställa till det för Elfenbenskusten och leda till en målglad match.

Kikar vi på matchoddsen från spelbolaget Unibet ger ett spel på en seger till Elfenbenskusten det låga oddset 1,62 samtidigt som ett spel på DR Kongo ger hela 6,00 gånger pengarna. Att det kan bli en målglad tillställning gör att ett bet på över 2,5 intressant då Unibet ger hela 2,35 gånger pengarna om det skulle bli så.

Ghana – Ekvatorialguinea

Matchstart: 5/2 20:00
TV: EuroSport
Odds (1-X-2): 1,70 – 3,40 – 5,50

Odds från Unibet

Ghana är lika stor favorit som Elfenbenskusten i sin semifinal mot hemmanationen Ekvatorialguinea som skrällt sig vidare till semifinalen. Ghana var en av favoriterna på förhand att ta hem titeln och har varit ett av de mest framstående lagen i Afrika under många år. Att ta sig vidare från sin grupp var en självklarhet och det gjorde man genom att besegra både Algeriet och Sydafrika. I kvartsfinalen så slog Ghana dessutom Guinea på ett övertygande sätt och med hela 3-0. Hemmanationen Ekvatorialguinea är obesegrade så här långt och i kvartsfinalen mot Tunisien så tog man sig vidare med minst möjliga marginal och med tveksamma domslut med sig.

Ghana är klar favorit i denna semifinal mot Ekvatorialguinea till låga 1,70 gånger pengarna, ett liknande odds som på Elfenbenskusten i den andra semifinalen. Ett spel på att Ekvatorialguinea skulle skrälla sig till en finalplats ger 5,50 gånger pengarna.

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 4 februari, 2015