AIK dumpar Miller

:paf-logo:AIK ser ut att klara nytt kontrakt efter en stark avslutning där Bangura kommit in och frälst laget. Frågan är dock om Alex Miller är rätt man att leda AIK även nästa år?

–    Det verkar som om nästan ingen vill ha Miller kvar, säger Pafs Patrik Wilhelms.

–    Kruxet är om AIK har råd att sparka honom då han har kontrakt över 2011 men sånt brukar kunna lösa sig på ett eller annat sätt om missnöjet är tillräckligt starkt, dessutom har ju skotska fotbollsförbundet flirtat lite med Miller, så där kan en möjlig lösning finnas.

Även Haglunds framtid osäker

Magnus Haglund tog Fotbollssverige med storm 2006 när han från ingenstans förde Elfsborg till SM-guld.  Laget har efter guldet radat upp topplaceringar. Dock har förstaplatserna uteblivit.

–    Elfsborg och Magnus Haglund har haft de allra bästa förutsättningarna för att bli Sveriges svar på Rosenborg och FC Köpenhamn. Laget har haft den på pappret bästa spelartruppen i många år nu utan att få ut maximalt av den. Med spelare som Svensson, Avdic, Ishizaki och Lucic borde laget till och med kunna vara med och slåss om inträde i Champions League år efter år. Det finns helt klart en rimlig chans att tålamodet med Haglund nu börjar sina och att han offras, säger Patrik Wilhelms.

Ömsesidigt

Haglund har kontrakt med Elfsborg till och med 2013 och är Allsvenskan bäst betalde tränare.
–    Elfborg behöver en nytändning, en ny röst i omklädningsrummet samt lite nya idéer om det skall bli SM-guld igen, säger Wilhelms.

–    Även Haglund verkar ha gått i stå och skulle någon utländsk klubb komma med ett erbjudande är det nog lockande med en nystart för honom.

Den Allsvenska säsongen avslutas nu på lördag 7 november.

Här är oddsen på :paf:

Kommer Magnus Haglund fortfarande att vara huvudtränare för IF Elfsborg den 1 mars 2011?
Ja    1,40
Nej    2,75

Kommer Alex Miller fortfarande att vara huvudtränare för AIK den 1 mars 2011?
Ja    2,75
Nej    1,40