AIK favoriter i derbyt

:ladbrokes-logo:Viktigt derby på Råsunda är den tionde omgångens höjdpunkt. Ett derby som kommer präglas av kamp, ovisshet och nervositet. Djurgården kommer som underdogs mot ett skakigt AIK, vilket kan passa DIF bra. Det bjuds även på fem andra allsvensk matcher denna söndag.

AIK-Djurgården 1,90-3,40-3,80

*odds från :Ladbrokes:
Stockholmsderby. Klass, spelkvalité och kunnande brukar sällan hamna i främsta rummet när dessa lag möts. Här är det kamp och hjärta som vinner matcher. Kanske lika bra det då inget av lagen visat sig ha kunnandet i år. Första gången på länge där inget av lagen kan stoltsera sig som bäst i Stockholm för stunden. Turbulensen i AIK fortsätter där Wesström redan tagit tuffa beslut att peta stjärnor som Eguren och Flavio. Känns öppet på förhand och Djurgården har kapacitet att skrälla till högt odds!

Örebro-Häcken 2,15-3,20-3,30

*odds från :Ladbrokes:
Viktigt möte mellan två lag som på förhand troddes kunde utmana om en topp 4 placering. Verkligheten har dock sett annorlunda ut så här långt. Stundtals väldigt bra prestationer från bägge lagen men det är för ojämnt överlag. Båda lagen störs även av proffsrykten på viktiga spelare, vilket kan påverka negativt. Alejandro Bedoya missar matchen på grund av avstängning. Inte mycket som skiljer lagen kvalitetsmässigt. Hemmafördelen avgör till Örebros fördel.

Gefle-Kalmar FF 2,70-3,20-2,50

*odds från :Ladbrokes:
Kalmar fortsätter att göra rockader i startelvan. Trotjänare Wastå fick nöta bänk för första gången på femton år och mycket talar för att han får fortsätta där då både ersättare och hela laget imponerade mot ÖSK. 4-1 är starka papper och kanske det lossnar nu för topptippade Kalmar. Viktige Sobralense dock fortfarande ett osäkert kort. Gefle sjunker som en sten efter fyra raka förluster och kommer göra allt för att stoppa blödningen. Form och kvalité talar för smålänningarna.

Brommapojkarna-Halmstad 2,20-3,20-3,20

*odds från :Ladbrokes:
BP gjorde en helt ok andra halvlek mot Elfsborg, där de faktiskt höll tillbaka IFE på egen planhalva i långa stunder med ett fyndigt kortpassningsspel. Konstgräs verkar vara något som Brommapojkarna gillar. Dock var det fortfarande impotent i sista tredjedelen, precis som tidigare. Halmstad har fått igång hyperfarlige Anselmo igen som har kapacitet för en 15-måls säsong. Två jämna lag där dagsformen kommer avgöra var poängen hamnar.

Malmö FF-Trelleborg 1,40-4,20-8,00

*odds från :Ladbrokes:
Skånederby. Trelleborg numera jumbo och 0-3 hemma mot Åtvidaberg är inget annat än pinsamt för skåningarna. Har haft det oerhört tufft på slutet och mycket av deras kräftgång kan stavas till skador. Kontinuiteten har drabbats då de varit tvungna att ändra i match efter match. Malmö fortsätter imponera, och 2-0 på Ullevi är starkt. Daniel Larsson är landslagsmässig för dagen och hans namne Andersson går mot en ny vår som mittback. Inte mycket talar för stackars Trelleborg här, och detta är omgångens starkaste favorit.

Åtvidaberg-Elfsborg 4,50-3,50-1,75

*odds från :Ladbrokes:
Åtvidaberg, som var så utdömda efter ett par omgångar, har nu två raka segrar. Vem hade kunnat tro det? Saknas fortfarande en hel del kvalité hos laget, men de verkar sakta men säkert växa in i den allsvenska kostymen. Elfsborg puttrar på strax bakom topplagen och kommer bli farliga. Har haft vissa problem borta hittills, främst på grund av de undermåliga planerna. Kopparvallen håller fortfarande inte högsta klass, vilket kan göra det obehagligt för di gule. Elfsborg klara favoriter, men Åtvidaberg ska ses med poängchans.