Allsvensk premiär – Odds Online bevakar

Så var det dags att sparka igång den Allsvenska fotbollen igen. Allsvenskan 2009 står för dörren och suget på allsvensk fotboll är stort. Först ut är Elfsborg – Hammarby och Häcken – Malmö FF på lördag. Odds Online följer förstås den allsvenska fotbollen med lite extra fokus på oddsen.

Kalmar FF vann ifjol klubbens första SM-guld någonsin och nu väntar en ännu tuffare utmaning för smålänningarna, att försvara sitt guld. En bedrift bara Djurgården lyckats med under 2000-talet.

Kalmar tippas finnas med där uppe trots tappen av skyttekungen Patrik Ingelsten och viktige Viktor Elm. Men ända fram når man inte i år, i alla fall inte om man får tro vinnaroddsen från spelbolagen.

Nej, guldet 2009 hamnar antingen i Borås eller i Göteborg. Elfsborg och IFK Göteborg är de två stora favoriterna i årets serie.

Många lag vill dock slåss däruppe. Nämnda Kalmar FF, Helsingborg, Malmö FF och AIK har kanske de bästa förutsättningarna för att utmana om placeringar i den absoluta toppen.

Även i botten lär kampen om att undvika nedflyttning bli hård, främst mellan Brommapojkarna, Gefle, Häcken och möjligen även Örgryte och Gais.

Allsvenskan med odds, matcher, tabeller och spelschema