Allsvenskan: AIK – Djurgården

I kväll kan över 40 000 åskådare lockas till Friends Arena när det heta derbyt mellan AIK och Djurgården äger rum. AIK har inte förlorat mot Djurgården på 1421 dagar och enligt oddsen kommer denna svit att fortsätta.

Matchstart: Mån 10 aug kl 19:00
TV: C More Sport, C More Live 3
Odds (1-X-2): 2,10 – 3,40 – 3,00

Odds från Unibet

Mycket talar för att det kan bli publikrekord i kväll. AIK:s publikrekord mot Djurgården har stått sig sedan 1975, då 40 669 åskådare såg matchen. Och med tanke på att AIK har lockat över 40 000 åskådare till två hemmamatcher bara i år tyder mycket på att detta rekord kan slås i kväll.

Viktiga poäng

Gnaget har inte förlorat mot Djurgården på 1421 dagar och oddsen talar för att sviten utan förlust fortsätter. Djurgården har alltså inte vunnit över AIK på sju matcher, den senaste vinsten var 2011.

Men det ska tilläggas att Djurgården är i bra form, då laget har spelat de senaste 15 matcherna i rad utan förlust. Vinner man i kväll går man upp i serieledning i Allsvenskan. Även för AIK är det viktiga poäng det handlar om, då man ligger 3 poäng efter Djurgården i tabellen.

Skadedrabbat Djurgården

Däremot växer Djurårdens lista över skadedrabbade. Det står nu klart att inte heller mittbacken Omar Colley eller innermittfältaren Alexander Faltsetas kommer att spela i derbyt. Sedan tidigare har även Haris Radetinac och Kevin Walker varit borträknade.

För AIK:s del kommer inte Sauli Väisänen, Per Karlsson och Alex Pereira till spel, men däremot är Jos Hooiveld med i truppena. AIK kommer från en tung förlust i Europa League-kvalet, då man förlorade mot Atromitos FC och fick därmed se sig utslagna.

Vårens derby slutade oavgjort

I vårens derby på Tele2 Arena hamnade Djurgården i ett 0-2 underläge, men hämtade upp till 2-2. Ett spel på oavgjort i kvällens match ger 3,30 gånger pengarna hos Unibet.