Allsvenskan: AIK – Djurgårdens IF

I kväll ska det första Stockholmsderbyt på Friends Arena, någonsin, avgöras mellan AIK och Djurgården. Som alltid en svårtippad match men AIK är klar favorit att vinna denna historiska match, om man kollar på oddsen.

Matchstart: 19:05
Plats: Friends Arena
TV: C More
Livestream: CSports
Odds (1-X-2): 1.60 – 3,75 – 5,50 (betway)

Djurgården har haft en minst sagt tung inledning på säsongen men har kommit igen nu de två senaste omgångarna och tagit sex poäng på två matcher. De sju poäng som man skrapat ihop hittills har man endast lyckats ta på hemmaplan, vilket inte bådar gott inför kvällens derby på bortaplan.

AIK, som inför säsongen var en utmanare om guldet har inte heller imponerat inledningsvis i Allsvenskan 2013. Och den nya Friends Arena har inte blivit den borg som man har hoppats på. Visserligen har man endast förlorat en match på Friends Arena, mot Malmö FF, i Allsvenskan denna säsong men många fans hade nog hoppats på mer än 5 poäng på de fyra hemmamatcher man spelat inför dagens heta derbyt. Man tog dock en meriterande 3-1 seger mot topplaget IFK Göteborg senast på hemmaplan.

Som alltid brukar det vara ovisst inför dessa derbyn. I år har dock AIK börjat säsongen klart bättre än ett krisande Djurgården som har haft en säsong som kantats av avhopp. Dock kommer Djurgården gå in i detta möte med två vinster i ryggen vilket ger ett helt annat självförtroende.

Kennedy Igboananike kan ta revansch mot sin gamla klubb

Det är även läge för Kennedy Igboananike, som tvingades bort från Djurgården och som värvades av AIK inför denna säsongen, att ta revansch mot sin gamla klubb och visa dem att de gjorde fel som satte honom i frysboxen. Igboananike är en av favoriterna att näta i detta heta derby och betway ger låga 1,15 gånger pengarna om han skulle göra så!

AIK klar favorit

Båda lagen är i starkt behov av poäng. Djurgården för att inte fastna i bottenträsket, och ligga kvar på jumboplatsen i tabellen, och AIK som behöver tre poäng för att närma sig topplagen i tabellen. Djurgården behöver också ladda inför veckans final i Svenska Cupen mot IFK Göteborg och ytterligare en seger skulle stärka lagets självförtroende ytterligare.

Oddsen från spelbolagen talar som sagt för en seger till AIK och betway ger 1,60 gånger pengarna om de tar en historisk seger i detta första Stockholmsderby hemma på Friends Arena. Ett spel på Djurgården som vinnare ger hela 5,50 gånger pengarna, ett mycket intressant spel för den som tror att Djurgården är på väg tillbaka.

Marknadens bästa odds på AIK som vinnare hos betway

betway ger även dig marknaden bästa odds på AIK som vinnare och i deras kampanj ”Toppodds” ger betway dig 1,70 gånger pengarna om AIK skull vinna kvällens Stockholmsderby. Maxinsatsen för ett spel i denna kampanj är 250 kronor.