Allsvenskan: AIK – Elfsborg

I kväll har vi ett mycket intressant möte på Friends Arena mellan AIK och Elfsborg. Två lag som förväntas vara med i toppen av Allsvenskan men som haft en tung inledning av säsongen.

Matchstart: 19:00
TV: C More Sport,C More Live 3
Livestream: C More Play

Intressanta spelOdds
Matchodds (1-X-2):2,10 – 3,40 – 3,30
Över/under 2,5 mål:1,66 – 2,10
Att båda lagen gör mål ja/nej: 1,57 – 2,25

Odds från betway >

I kväll ska den femte omgången avslutas av Allsvenskan och vi kan konstatera att det är en oerhört jämn tabell med nykomlingen Jönköping Södra i toppen, en minst sagt oväntad serieledare. Två lag som också har haft en oväntad inledning på säsongen är AIK och Elfsborg, som möts i kväll. Både AIK och Elfsborg har alltid höga förväntningar och högt ställda mål inför varje säsong och brukar vara med i guldstriden, men som inlett svagt. AIK har efter fyra spelade matcher endast fem poäng och ligger på en 10 plats i den allsvenska tabellen medan Elfsborg ligger på en blygsam 14 plats med endast 3 poäng.

Elfsborg har ännu inte tagit poäng borta

Elfsborg brukar vanligtvis inte vara bra på bortaplan och så har det även sett ut inledningsvis med bortaförluster mot Kalmar och Häcken. Lagets enda trepoängare kom hemma mot Hammarby, en match som man vann med klara 4-1. Senast blev det dock hemmaförlust mot Malmö FF med 0-1. Att ta poäng i kväll kommer att bli tufft för Elfsborg men oerhört viktigt om man ska hänga med i tabellen.

AIK väntar fortfarande på första trepoängaren hemma

AIK har å andra sidan inte förlorat hemma även om det bara har blivit två oavgjorda matcher, 3-3 mot Göteborg och 1-1 mot Sundsvall. Lagets enda trepoängare tog man borta mot nykomlingen Östersund. Senast blev dock AIK uppläxande av SM-mästarna Norrköping med klara 1-4.

Skadedrabbat AIK med defensiva beskymmer

AIK går in i detta med stora skadebekymmer samtidigt som man har mycket att fundera över defensivt, då man släppt in hela sju mål på de två senaste matcherna. Dock har inte Elfsborg imponerat offensivt i det två senaste matcher, så vi får se hur detta kommer att arta sig.

Relativt höga odds på AIK som vinnare

Kikar vi på oddsen från spelbolagen så är de till AIKs fördel. Men trots Elfsborg skrala bortafacit så ger ändå ett spel på en AIK-seger relativt höga 2,10 gånger hos betway medan ett spel på Elfsborg ger 3,30 gånger pengarna. Ett oavgjort resultat, som kanske är ganska logiskt ändå, ger oddset 3,40.

Betway tror också på en målrik match då ett spel på att båda lagen nätar ger oddset 1,57 och över 2,5 mål ger 1,66 gånger pengarna.