Allsvenskan bjöd på underhållning

I helgen fick vi se flera mycket bra matcher i Allsvenskan där Kalmar stor för en praktseger mot Djurgården, Helsingborg besvarade färg mot topptippade Elfsborg och Halmstad tappade poäng mot GAIS tack varje nyförvärvet Callum Angus.

När resultattavlan visade 1 – 1 i halvtid på Fredriksskans i Kalmar var det nog inte många i publiken som kände sig speciellt säkra. När matchuret stod på 90 minuter och resultattavlan visade 6 – 1 frågade sig nog många vad det var som hände. Klasskillnad. En spektakulär hönrvariant var starten på målkavalkaden där U 21-stjärnan Rasmus Elm lyste starkast på den småländska himlen.

Helsingborg stod för en mycket bra insats när de slog Elfsborg med 3 – 2 hemma på Olympia. Efter att ha tagit ledningen med 2 – 0 men också hunnit tappa det till 2 – 2 med två mål från Emir Bajrami fanns en tydlig oro i både hemmapublik, bänk och spelare. Målvaktstalangen Pär Hansson hade inte sin bästa kväll och var nog ganska tacksam att unge Rasmus Jönsson lobbade in 3 – 2 och såg till att HIF vann matchen.

Halmstad spelade blekt och tappade poäng mot hungriga GAIS. Nyförvärvet från England, Callum Angus kvitterade på övertid som också räddade poäng för Göteborgslaget. Halmstad gjorde en riktig plattmatch och förtjänade knappast att vinna.

Ikväll ser vi fram emot det allsvenska toppmötet mellan Göteborg och AIK på Råsunda. En match som historiskt sett varit mycket uppförstorad, inte minst på grund av hatet mellan lagens fans. Förra året fick Göteborgarna utstå stenkastning i huvudstaden, något som vi givetvis inte vill se i år. Det är en av de största högriskmatcherna i Allsvenskan och ett stort polispådrag kommer bevaka matchen. Vi håller oss till det sportsliga och tror på vinst för blåvitt.

AIK – Göteborg, odds från :sportingbet:
1: 2:40
X: 3:15
2: 2:50