Allsvenskan: BK Häcken – IF Elfsborg

De två topplagen Häcken och Elfsborg kommer att mötas i kvällens enda match i Allsvenskan och det är viktiga poäng som står på spel för båda lagen. Oddsen talar för en jämn match men spelbolaget Expekt håller ändå hemmalaget Häcken som knapp favorit.

Matchstart: 19:05
TV: C More Sport, C More Live 4
Livestream: C Sports
Odds (1-X-2): 2,45 – 3,25 – 2,80 (Expekt)

Både Häcken och Elfsborg är med i toppstriden av Allsvenskan med en tredje respektive fjärde plats och med 31 vardera, Häcken placerar sig bättre pga målskillnad. Ännu är det långt upp till tabellettan Malmö FF som har 41 poäng och däremellan har AIK klämt in sig med 37 poäng.

Båda lagen på 31 poäng i Allsvenskan

Kvällens match blir en sexpoängare och det lag som förlorar kommer att få ett tufft jobb att hänga med i toppen i fortsättningen. Elfsborg går in i mötet efter en vecka av europaspel och med en 1-2 förlust mot isländska HF Hafnarfjordur. Häcken har däremot inte spelat en tävlingsmatch på över en vecka, på gott och ont.

Häcken obesegrade på hemmaplan

Tittar vi på statistiken är Häcken fortfarande obesegrade på hemmaplan och Elfsborg är som vanligt svaga borta med endast två bortasegrar så här långt. Dock ska nämnas att Elfsborg besegrade Häcken i fjolårets bortamöte i Allsvenskan, med uddamålet 1-0, men dessförinnan har det blivit två raka hemmasegerar för Häcken med 2-0 och 4-2 när lagen möts.

Häcken är knapp favorit

Kikar vi på oddsen inför kvällens match är det Häcken som är knapp favorit på hemmaplan till det relativt höga oddset 2,45 hos Expekt samtidigt som ett spel på en Elfsborgsseger ger oddset 2,80 gånger pengarna.