Allsvenskan: Djurgården – AIK

Två formstarka lag möts i kvällens heta derby mellan Djurgården och AIK i Allsvenskan. Djurgården har fyra raka vinster och möter ett AIK som har toppkänning. Kikar vi på oddsen är Djurgården spelbolagens knappa favoriter att vinna detta superderby.

Matchstart: 19:00
TV: C More Sport
Livestream: C More Play

Intressanta spelOdds
Matchodds (1-x-2):2,40 – 3,35 – 3,07
Att vinna (1-2):1,71 – 2,18
Över/under 2,5 mål:2,08 – 1,78
Att båda lagen gör mål ja/nej: 1,86 – 1,92

Odds från LeoVegas >

Djurgården tog en riktigt meriterande hemmaseger i den föregående omgången då man vann över tabelltvåan, och en av guldfavoriterna, Malmö FF med klara 3-1 och har nu vunnit de fyra senaste matcherna i Allsvenskan. I Djurgården är det nu optimism som andas inför kvällens heta derby mot AIK. Ett derby man inte vunnit sedan 2011 och de senaste två derbyna har slutat med AIK-segrar. Även om seger inte betyder jätte mycket sportsligt för Djurgården, då man ligger i ingenmansland i tabellen så vore det ändå ett stor prestigeseger som de kan bygga vidare på.

aAIK har också en bra form att vila sig mot med fem vinster och en oavgjord på de sex senaste matcherna. Pressen är dock något större på AIK och nu får den nygamle tränaren Rikard Nordling verkligen bekänna färg när man gästar Djurgården i detta heta derby. En seger skulle betyda oerhört mycket för då skulle man börja nosa på de två topplagen Malmö FF och IFK Norrköping i tabellen och hålla drömmen om ett SM-guld vid liv.

Kikar vi på oddsen inför detta derby mellan de två stekheta lagen så talar de knappt till Djurgårdens fördel. Ett spel just nu hos spelbolaget LeoVegas ger just nu 2,40 på Djurgården som segrare och 3,07 om AIK skulle utgå med seger. Ett oavgjort resultat vore i och för sig inte helt ologiskt då fyra av de sju senaste derbyna slutat oavgjort och det ger oddset 3,35 gånger pengarna.