Allsvenskan: Djurgården – Hammarby

I kväll har vi ett hett derby mellan Djurgården och Hammarby i Allsvenskan. Djurgården har dyster statistik mot Hammarby men spelbolagen tror på att man drygar ut sin serieledning och tar tredje raka segern.

Matchstart: 19:00
TV: C More Fotboll
Livestream: C More Play

Intressanta spelOdds
Matchodds (1-X-2):1,90 – 3,55 – 3,90
Att vinna (1-2)1,42 – 2,60
Över/under 2,5 mål:1,74 – 2,00
Båda lagen gör mål:1,71 – 2,05

Odds från bethard >

Derbyna mot Hammarby har blivit en mardröm för Djurgården. De sju senaste derbyna har slutat med sex segrar till Hammarby, och en oavgjord, och så sent som i mars månad så vann Hammarby derbyt mot Djurgården med 3-1 i Svenska Cupen. Senast Djurgården vann mot Hammarby var så sent som 2007.

Djurgården har dock en stekhet form inför tisdagens derby och toppar för närvarande Allsvenskan med tre raka segrar och har sett stabila ut. Ett orosmoln i Djurgården är att det är osäker om lagkaptenen Kevin Walker kommer att kunna delta i detta viktiga derby, vilket givetvis är ett stort avbräck om han inte kan delta.

Efter en inte allt för övertygande inledning av Hammarby så fick man allt att stämma senast mot Helsingborg då man fick en rejäl urladdning när man vann med hela 5-1. Det är svårt att säga hur bra Hammarbys form egentligen är men som statistiken säger så har de en förmåga att tända till i mötena mot Djurgården.

Så frågan är om Djurgården kommer att fortsätta att ånga på eller om man återigen får se sig besegrade av Hammarby. Tele2 Arena är båda lagens hemmaarena och därmed är hemmafördel inget att egentligen ta i beaktande i detta derby.

Kikar vi på oddsen från spelbolagen så talar de dock sitt tydliga språk. Ett spel på en seger till Djurgården ger just nu 1,90 gånger pengarna hos bethard medan ett spel på Hammarby ger 3,90 gånger pengarna. Så Djurgården har ett klart favoritskap i detta möte trots den dystra derbystatistiken mot Hammarby.