Allsvenskan: Djurgården – Helsingborg

I kväll kan Djurgården ta sina första poäng på nybyggda Tele2 Arena när topplaget Helsingborg gästar. Kollar man dock på oddsen från spelbolagen är det bortalaget som favoriseras.

Matchstart: 19:00
Tv: C More
Livestream: CSports
Odds (1-X-2): 3,90 – 3,55 – 1,85 (NordicBet)

Inför kvällens möte mot serieledande Helsingborg är Djurgården i stort behov av poäng för att inte dras med i bottenstriden. Djurgården ligger i dagsläget på 12:e plats i den Allsvenska tabellen med 16 poäng, framför både Öster och Brommapojkarna som har 15 poäng vardera.

Djurgården poänglöst på den nya hemmaarenan

Efter den snöpliga premiärförlusten på den nya hemmaarenan, Tele2 Arena,  mot IFK Norrköping har Djurgården en viktigt uppgift i kväll. Dels för att tillfredsställa hemmafansen men också för att göra Tele2 Arena till den hemmaborg man gärna vill kunna luta sig tillbaka mot i sådana här matcher.

Det kommer dock inte att bli en lätt uppgift för Djurgården som gästas av ett Helsingborg som är i serieledning och har tre raka vinster i bagaget. Djurgården kommer dessutom att få klara sig utan de två avstängda mittfältarna Andreas Johansson samt Daniel Amartey vilket gör läget än mer bekymmersamt för hemmalaget.

Klubbrekord om HIF nätar i kväll

Helsingborg har nätat i de 38 senaste Allsvenska matcherna, i rad, och gör man mål även i kvällens match mot Djurgården tangerar man klubbrekordet.

Helsingborg klar favorit

Kollar man på oddsen från spelbolagen är de entydiga. Helsingborg väntas dryga ut sin serieledning med ytterligare tre poäng och bland annat ger NordicBet 1,85 gånger pengarna vid en bortaseger i kvällens möte. Skulle dock Djurgården vinna, och ta sina första poäng på Tele2 Arena, ger spelbolaget 3,90 gånger pengarna.