bet365

Allsvenskan: Elfsborg – Helsingborg

Den Allsvenska superveckan avslutas med ett mycket intressant stormöte mellan Elfsborg och Helsingborg, två lag som är i stort behov av poäng.

Matchstart: 17:30
TV: C More
Livestream: C Sports
Odds (1-X-2): 2,25 – 2,70 – 3,40 (William Hill)

Elfsborg återvänder till Borås Arena efter en svidande förlust borta mot Brommapojkarna. Förlusten innebär att Kalmar FF går om Elfsborg i tabellen och man har nu halkat ned till sjätte plats. Elfsborg är inte längre med i guldracet men har fortfarande chans att ta hand om tredjeplatsen i tabellen, vilket innebär spel i kvalet till Europa League nästa säsong. Dock är det sju poäng upp till tredjeplatsen som kvällens motståndare Helsingborg förfogar över.

Helsingborg är även de i desperat behov av poäng för att inte tappa till de båda topplagen Malmö FF och IFK Göteborg, som ligger sex respektive fem poäng före i tabellen, så en seger i kväll är mer eller mindre ett måste.

Avstängda spelare

Elfsborg har inga avstängda spelare inför kvällens match medan Helsingborg kommer att få klara sig utan både Peter Larsson och Arnor Smarason.

Elfsborg är oddsfavorit

Helsingborg är fortfarande inne i en formsvacka och Elfsborg borta är alltid en svår uppgift. Senast lagen möttes gick HIF segrande ur mötet med 2-1 hemma på Olympia. Det är dock inte konstigt att Elfsborg är spelbolagens favorit i kväll och bland annat ger spelbolaget William Hill höga 2,25 gånger pengarna för en hemmaseger till Elfsborg och hög 3,40 om Helsingborg skulle vinna kvällens otroligt viktiga möte.

Avspark är klockan 17:30 och matchen kommer du att kunna följa i C Mores kanaler samt livestream hos C Sports.

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 29 september, 2013