Allsvenskan: Elfsborg – IFK Göteborg

IFK Göteborg gästar i kväll Elfsborg på Borås Arena i ett högintressant derby Allsvenskan. IFK Göteborg är i stort behov av poäng för att inte tappa guldinitiativet men kikar vi på oddsen är Elfsborg spelbolagens favorit.

Matchstart: 19:00
TV: C More Sport
Livestream: C More Play
Odds (1-X-2):  2.35 – 3.30 – 3.00

Odds från Mybet

Elfsborg hade möjlighet att hänga på de tre lagen i toppen i den senaste omgången men åkte på en rejält borta mot Örebro, med 2-4, vilket innebär att man inte har tre matcher utan vinst vilket gör att man är i stort sätt avhängda från guldstriden.

Viktigt för Göteborg att ta minst en pinne

IFK Göteborg är å andra sidan i full grad med i kampen om SM-guldet och var uppe i serieledning inför denna omgång med fem raka segrar. Men nu har man tappat serieledningen då både AIK och Norrköping tog hem sina matcher. IFK Göteborg ligger dock bara en poäng bakom de AIK och Norrköping men har en avsevärt bättre målskillnad vilket innebär att man återtar serieledningen om man tar minst en poäng mot Elfsborg.

Göteborg präglas av en stark defensiv

Elfsborg hade en del problem med försvaret senast mot Örebro men är i grunden ett spelande lag som gillar att gå på offensiven, inte minst på hemmaplan. IFK Göteborg har en stark defensiv med endast 13 insläppta mål så här långt, vilket är en tredjedel av vad Elfsborg har släppt in denna säsong.

Elfsborg är favorit på hemmaplan

Elfsborg är, som alltid, starka hemma och har bara en förlust på hemmaplan denna säsong och kikar vi på oddsen talar de också till Elfsborg fördel till 2,35 gånger pengarna hos Mybet samtidigt som ett spel på IFK Göteborg ger 3,00 gånger pengarna.