Allsvenskan: hänger Elfsborg med i toppen?

:allsvenskan-ikon:Dagens hetaste match i Allsvenskan är slaget mellan Elfsborg och Göteborg, två lag som är desperata efter tre poäng. En jämn match med andra ord och som vanligt kan vi presentera de bästa oddsen, just nu, för det västderbyt på Borås Arena.

Elfsborg har hamnat lite efter Helsingborg i toppen och nu är det hela sex poäng upp för tvåan i serien. Och efter den misslyckade sejouren ute i Europa så är det många Elfsborgsfans som kräver en guldmedalj, i alla fall med tanke på deras trupp och uteblivna framgångar de senaste åren.

IFK Göteborg inledde Allsvenskan på ett minst sagt pinsamt sätt men har spelat upp sig nu när serien har vänt. Det är även nu klar att Tobias Hysén stannar i truppen, vilket är en nyckel till framgång. Göteborg är således avskrivna från guldstriden för länge sedan men kan fortfarande påverka utgången genom att sätta käppar i hjulet för Elfsborg. Göteborg har dock chans att positionera sig i toppen av tabellen och knipa en plats för spel i Europa, då det endast är 6 poäng upp till den lokala rivalen GAIS på en tredje plats.

Elfsborg är, som alltid, favoriter på hemmaplan på Borås Arena. Spelbolagen ger också hemmalaget goda chanser att vinna, vilket inte är så konstigt eftersom Göteborg kommer att få vara utan Kalle Svensson och Stefan Selakovic samtidigt som Elfsborg har en ordinarie trupp att . Det som också talar för en seger till hemmalaget är att Göteborg inte vunnit på Borås Arena på fem år!

Det bästa oddset för en seger till Elfsborg hittar du hos :ladbrokes: till oddset 1.85, ett lagom säkert odds. För bortalaget hitta du det bästa oddset hos :888sport:, :bet24: och :betway: till 4.50 gånger pengarna.