Allsvenskan: Helsingborg – Elfsborg

I kväll är det toppmatch i Allsvenskan när de svenska mästarna IF Elfsborg gästar Helsingborgs IF på Olympia. Inte helt oväntat är hemmalaget favorit i mötet om man kollar på oddsen.

Matchstart: 19:07
Plats: Olympia, Helsingborg
TV: C More
Livestream: CSports
Odds (1-X-2): 2,00 – 3,40 – 3,60 (betway)

De svenska mästarna Elfsborg inledde säsongen med tre oavgjorda matcher på rad men har därefter börjat plocka trepoängare och ligger för tillfället på en fjärde plats i tabellen med 16 poäng. Ännu har Elfsborg inte förlorat en match och skulle man vinna över Helsingborg i kväll så går man upp på samma poäng som serietvåan.

Helsingborg har imponerat i inledningen av säsongen och har hela 22-5 i målskillnad. På hemmaplan har HIF i de två senaste mötena besegrat Häcken med 5-0 och Gefle med 5-1 samtidigt som Elfsborg är generellt sett ett sämre bortalag, än hemmalaget, speciellt när underlaget är gräs som det är på Olympia i kvällens möte. Därmed talar mycket för en seger till Helsingborg i kväll.

En spel på hemmalaget Helsingborg som vinnare i mötet ger 2,00 gånger pengarna hos betway men skulle Elfsborg vinna, trots bortaplan, ger detta 3,60 gånger pengarna.

Se nedan och jämför själv oddsen från spelbolagen inför mötet.