Allsvenskan: Helsingborg – IFK Göteborg

I kväll kan IFK Göteborg befästa sin Europa League-plats i Allsvenskan när man gästar ett Helsingborg som inte längre har något att spela för. IFK är knapp oddsfavorit trots att man ofta har det svårt på Olympia i Helsingborg.

Matchstart: 19:00
TV: C More
Livestream: C Sports
Odds (1-X-2): 3.20 – 3.60 – 2.00

Spela på matchen hos William Hill

IFK Göteborg ligger inför dagens match mot Helsingborg på en andra plats i den Allsvenska tabellen. En seger skulle innebära att man distanserar sig mot AIK och Elfsborg och tar ett jättekliv för att säkra en europaplats. Samtidigt har Helsingborg en tung säsong bakom sig och i ingenmansland i tabellen har man därmed inte mycket kvar att spela för.

Länge sedan Göteborg segrade på Olympia i Allsvenskan

IFK har dock haft svårigtheter att besegra Helsingborg på Olympia. Senast man segrade var i kvartfinalen i Svenska Cupen 2013 då man vann med 1-0. I Allsvenskan får man gå tillbaka ända till 2005 och den 16:e maj då Göteborg vann med 2-0.

Två formstarka lag som möts

Tittar man på formen är IFK Göteborg Allsvenskans formstarkaste lag med fyra segrar och en förlust på de fem senaste matcherna. Helsingborg är även de formstarka med tre segrar, en oavgjort och en förlust på de fem senaste matcherna, dock åkte man på en svidande förlust borta mot Falkenberg i den föregåenden omgången.

2,00 på att Göteborg tar tre viktiga poäng

Oddsen talar som tidigare nämnt till Göteborgs fördel och bland annat ger William Hill 2,00 för en bortaseger medan ett spel på Helsingborg ger 3,20 gånger pengarna.