Allsvenskan: Helsingborg – Malmö FF

I kväll ska en av Allsvenskans hetast derbyn spelas, det så kallade Skånederbyt, mellan Helsingborg och Malmö FF. Ett möte mellan ettan och tvåan i tabellen och som kan bli helt avgörande för guldstriden.

Matchstart: 19:07
TV: C More Sport och Live 4
Livestream: C Sports
Odds(1-X-2): 2.75 – 2,60 – 2,88 (William Hill)

Tidigare i somras såg det ut som att Helsingborg var på väg att dra ifrån de andra topplagen i den Allsvenska tabellen och ta ett fast grepp om SM-guldet. Men HIF har den senaste tiden hamnat i en formsvacka och har endast tagit tagit åtta poäng på de sju senaste matcherna. Trots det ligger man tvåa i tabellen, ett poäng efter kvällens motståndare Malmö FF, vilket gör kvällens match oerhört viktig för Helsingborgs jakt på guldet.

Malmö FF har blandat och gett den senaste tiden och under september så har man både förlorat mot Djurgården och kryssat mot Öster. Dock så har man dessförinnan tagit hem viktiga prestigesegrar och vunnit mot både AIK och Göteborg.

Malmö FF har inte vunnit på Olympia sedan 2007

När Helsingborg och Malmö möts brukar det vara jämna matcher och mycket kamp. De senaste två mötena slutade oavgjort, 1-1, och faktum är att Malmö inte har vunnit på Olympia sedan 1-0 segern den 15:e maj 2007. Även om Helsingborg har ett bra hemmafacit mot Malmö ligger all press på helsingborgarna i kväll, förlust och SM-guldet är mer eller mindre förlorat.

Oddsen talar för ett jämnt möte

Spelbolagen tror också på ett jämnt möte även denna gång och bland annat ger William Hill 2,75 för en hemmaseger och 2,88 för en bortaseger till Malmö. Tror du dock på ytterligare ett oavgjort resultat på Olympis ger detta 2,60 gånger pengarna.

Matchstart är klockan 19:07 och matchen kommer att sändas i C Mores kanaler samt livestream hos C Sports.

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 25 september, 2013