Allsvenskan: Hemmalagen favoriter ikväll

Två hemmastarka lag väntas vinna sina matcher ikvällens Allsvenska matcher som startar vid 19:00. GAIS är starka på hemmaplan och kommer att ta emot ett sargat Halmstad som inte verka lyckas med något denna säsong. Samtidigt kommer Kalmar FF att ta emot Mjälby AIF på Guldfågel Arena.

GAIS – Halmstad BK

GAIS har verkligen fått igång ett vinnande spel denna säsong och ligger för närvarande på en femte plats i årets Allsvenska. Halmstad tippades ligga i den nedre delen av tabellen, men så dåligt som det har gått för Halmstad denna säsong är det ingen som trodde. Halmstad ligger således sist i tabellen med 13 poäng upp till kvalstrecket och 10 poäng upp till nästjumbon Mjällby AIF.

Halmstad har fått en förstärkning i form av Joel Johansson som lånas in från Elsborg. Den forna superettanstjärnan kan pigga upp Halmstads anfallsspel men troligen kommer det aldelles för sent in i säsongen för att Halmstad kan vända den onda trenden. Skans gör dock Mikael Rosén och Ardian Rexhepi, så det kommer att bli tufft för Halmstad.

Kvällens match är ingen undantag och oddset 1.42 hos :bet24: känns som säkra pengar på att GAIS tar hem detta.

Kalmar FF – Mjällby AIF

Kalmar FF har väll inte haft en kanonsäsong, men det har inte heller Mjällby AIF. Med den nya arenan så var Kalmar svåra att slå hemma tills de förlorade mot serieledande Helsingborg med uddamålet. Mjällby ligger näst sist i en jämn serie och tvålade till Gelfle med en 5-1 seger senast, så det finns kapital att hämta i Mjällbys anfallsspel.

Detta kommer att bli en svår match att tippa men det känns lite som att Kalmar är stabilare än Mjällby i sitt spel och oddset 1.60, hos :betsson: och :expekt:, känns ändå närar till hands i en sådan match.

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 1 augusti, 2011