Allsvenskan: IFK Göteborg – Djurgården

På måndagskvällen har vi ett mycket intressant möte i Allsvenskan när tabellettan IFK Göteborg gästas av Djurgården, två av de formstarkaste lagen i serien. Oddsen talar för en klar hemmaseger men frågan är om Göteborg kan stå emot Djurgårdens starka offensiv.

Matchstart: 19:00
TV: C More Sport, C More Live 3
Livestream: C Sports
Odds (1-X-2): 1,68 – 3,70 – 4,80

Odds från Mybet

Det kommer att bli ett mycket intressant möte på Gamla Ullevi i kväll när Göteborg och Djurgården drabbar samman. Båda lagen har ett sannlöst bra facit den senaste tiden med fyra vinster och en oavgjord på de fem senaste matcherna. Matchen avslutar den tioende omgången och vinner IFK kvällens matchen så gör man ett ryck i tabellen och ligger då fyra poäng före tabelltvåan Elfsborg. Vinner Djurgården mötet så tar man ett viktigt kliv i tabellen upp på en tredje plats och har då bara två poäng upp till Göteborg.

Djurgården går in i detta möte efter ett tufft derbyt mot AIK. Dock kan man gå stärkta ur den matchen då man lyckades vända ett 0-2 underläget till 2-2 och kunde lika gärna ha vunnit matchen.

Djurgården Allsvenskans målgladaste lag

Med bland annat Kerim Mrabti, Haris Radetinac och målkungen Nyasha Mushekwi, i spetsen har Djurgården gjort näst flest mål så här långt i Allsvenskan, med 22 fullträffar och har gjort flest mål per match (2,2 mål per match). Samtidigt har serieledande IFK visat upp ett imponerande försvarsspel och leder överlägset statistiken över minst insläppt mål med endast fem insläppta på de tio spelade matcherna.

IFK Göteborg klar oddsfavorit

Trots att Djurgården visat upp en stark form och en farlig offensiv tror ändå spelbolagen på en säker seger till IFK Göteborg. Ett spel på att Göteborg vinner matcher låga 1,68 hos spelbolaget Mybet samtidigt som man ger höga 4,80 gånger pengarna om gästande Djurgården skulle ta ytterligare en viktig skalp i jakten på en topplacering.