Allsvenskan: IFK Göteborg – Elfsborg

I kväll är det västsvenskt derby i Allsvenskan när serieledande IFK Göteborg tar emot tabelltrean Elfsborg, en match som kan innebära att Göteborg skaffar sig en fempoängsledning i tabellen. De senaste två mötena har slutat mållösa men kikar vi på oddsen är Göteborg klar favorit.

Matchstart: 19:00
TV: C More Sport
Livestream: C Sports
Odds (1-X-2): 1,99 – 3,35 – 3,70

Odds från SuperLenny

De är två formstarka lag som går in i kvällens västsvenska derby på Gamla Ullevi i Göteborg. IFK Göteborg med fyra vinster och en oavgjort på de senaste fem matcherna och Elfsborg med tre vinster och två oavgjorda. Göteborg går in dagens match med ett 0-0 resultat på just Gamla Ullevi mot Djurgården och Elfsborg fick ”bara” med sig ett oavgjort resultat, 2-2, när man tog emot bottenlaget Örebro hemma på Borås Arena.

Det som talar för ett målsnålt möte i kväll är Göteborgs starka defensiv, med endast fem insläppta så här långt, samtidigt som Elfsborg oftast är sämre på bortaplan, även om man tagit lika många poäng hemma som borta denna säsong.

Detta är en otroligt viktig match med tanke på tabelläget. Förlorar Elfsborg så halkar de efter och har då hela fem poäng upp till Göteborg samtidigt som Göteborg kan skaffa sig en betryggande serieledning.

Göteborg oddsfavorit

Kikar vi på oddsen från spelbolagen så är det Göteborg som är given favorit i kväll. Ett spel på en hemmaseger till Göteborg ger 1,99 gånger pengarna hos spelbolaget SuperLenny samtidigt som ett spel på en Elfsborgs-seger ger 3,70 gånger pengarna.