Allsvenskan: Lördagens matcher

På lördag är det dags för två matcher som ska spelas i Allsvenskan, nämligen Mjällby AIF – Syrianska och Halmstad BK – BK Häcken. Favoriter i dessa matcher är Mjällby AIF och BK Häcken, enligt spelbolagen.

Mjällby AIF har visat bra form de senaste matcherna i Allsvenskan. Två storslagna vinster mot lagen Gefle IF och Kalmar FF, samt den senaste matchen som spelades oavgjort med förra årets vinnare Malmö FF. Dessutom spelar Mjällby AIF på hemmaplan, vilket historiskt har visat sig fördelaktigt för laget. Det är nog inte så konstigt att :nordicbet: sätter oddset 1.65 för vinst till Mjällby AIF och 5.35 till Syrianska. Syrianska ligger strax under Mjällby AIF i tabellen och efter de senaste två förlusterna mot Helsingborgs IF och BK Häcken är nog inte självförtroendet på topp. I den senaste matchen mot Helsingborgs IF delades dessutom två röda kort ut till Södertäljelaget, ett till Ahmet Özdemirok och ett till Razak Omotoyssi. Även tränaren Özcan Melkemichel blev utvisad.

I matchen Halmstad BK – BK Häcken är utgången mer jämn enligt spelbolaget, även om BK Häcken är större favoriter. :expekt: sätter oddset 3.60 för vinst till Halmstad BK och 2.00 för vinst till BK Häcken. De senare ligger femma i tabellen och borde ha större chans att vinna. Men Halmstad BK spelar på hemmaplan, där de i förra matchen lyckades glänsa mot IFK Norrköping FK och göra fyra mål i en och samma halvlek. Resultatet blev 5-4 till Halmstad BK, vilket förmodligen har stärkt självförtroendet trots att laget ligger sist i serien.

BK Häcken kan vara något tunga i sinnet efter förlusten mot Örebro med 4-0. Vid förra mötet mellan Halmstad BK och BK Häcken vann det senare laget med 3-1 på hemmaplan.