Allsvenskan: Malmö FF – IFK Göteborg

  • 100 kr gratisspel
  • Inget omsättningskrav
  • Läs mer om Unibet
  • Stort utbud och bra odds.
  • En av de stora giganterna.
  • Live streaming i högklass.

I kväll har vi ett hett möte i Allsvenskan när Malmö FF och IFK Göteborg på Malmö Stadion. Ett möte som är troligt viktig för toppstriden då Malmö FF tappat serieledningen. Kikar vi dock på oddsen är Malmö FF klar favorit då man har ett bra facit mot Göteborg.

Matchstart: 19:00
TV: TV12, C More Sport, C More Live 3
Livestream: C More Play

Intressanta spel Odds
Matchodds (1-x-2): 1,75 – 3,55 ? 4,95
Att vinna (1-2): 1,30 – 3,70
Över/under 2,5 mål: 2,10 – 1,77
Att båda lagen gör mål ja/nej:  2,00 – 1,78

Odds från Unibet >

Malmö FF har vunnit de tre senaste mötena mot IFK Göteborg och är obesegrade i de åtta senaste mötena lagen emellan. Det är tung statistik som talar till Malmös fördel inför kvällens heta drabbning i Allsvenskan. Dock är det ett pressat Malmö FF som tar emot IFK Göteborg nu när Norrköping gått om Malmö i tabellen och är ny serieledare.

Ser man till lagens form så har det varit upp och ned för båda lagen med någon fördel till Malmö som tagit 10 poäng mot Göteborgs 9 poäng på de fem senaste matcherna, med alla ligor och cupmatcher inräknat. Dock går båda in i detta möte med segrar i bagaget, Malöm FF som vann med 1-0 borta mot Sundsvall och IFK Göteborg som vann med 2-0 hemma mot Helsingborg.

Tunga bortfall för båda lagen

Både IFK Göteborg och Malmö FF kommer att sakna viktiga spelare inför denna drabbning.

Malmö FF har sålt skytteligaledaren Vidar Örn Kjartansson som gjort hela 14 mål så här långt. Dessutom kommer Malmö att få klara sig utan passningsesset Magnus Wolff Eikrem som leder passningsligan överlägset med 15 assist totalt. Om inte det skulle vara nog med tunga avbräck så kommer försvararen Rasmus Bengtsson att missa matchen på grund av en skadekänning.

IFK Göteborg har inte lika tunga bortfall som Malmö men kommer att saknas anfallaren Gustav Engvall som man har sålt till den brittiska klubben Bristol. Göteborg har en del skadebekymmer och det finns en del frågetecken kring den skadedrabbade trion Patrik Karlsson Lagermyr, Även Mikael Boman och Tobias Hysén.

Malmö FF är klar favorit

Trots att Malmö saknar både Kjartansson och Eikrem är man klara favoriter inför denna stekheta match. Ett spel hos Unibet ger låga 1,75 på Malmö och hela 4,95 gånger pengarna på att Göteborg vinner matchen.

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 12 september, 2016