Allsvenskan: Mjällby – AIK

Ännu är inte Mjällby på säker mark i Allsvenskan och i kväll tar man emot ett AIK som jagar en Europa League-plats. Spännande kommer det att bli även om oddsen för en seger till ett AIK, som aldrig tidigare förlorat på Strandvallen.

Matchstart: 19:00
TV: C More Sport
Livestream: C Sports
Odds (1-X-2): 3,90 – 3,30 – 1,95 (betway)

Mjällby har visat upp en bedrövlig form den senaste tiden och har bara knapat ihop en poäng på de tre senaste matcherna, även om man lyckades få med sig 2-2 hemma mot mot Elfsborg. AIK tog däremot tre viktiga poäng hemma mot Öster, även om man spelmässigt inte gjorde en av sina bättre matcher.

En plats i Europa League lockar

Kolla man på tabelläget så är AIK mer eller mindre avhängda från guldstriden om nu inte topplagen Malmö och Göteborg skulle kollapsa totalt. AIK har dock en Europa League-plats att tampas om och just nu är det bara sämre målskillnad som gör att man inte passerar Helsingborg och går upp på tredje plats i tabellen.

AIK har aldrig förlorat på Strandvallen mot Mjällby

Även om Mjällby kryssade mot topplaget Elfsborg på Strandvallen så är inte AIK favoriter att möta på Strandvallen och på de sju tillfällena som AIK gästat Mjällby genom åren har det blivit fem segrar till gästerna och två oavgjorda.

Relativt höga odds för en seger till AIK

Att AIK är favorit i kväll är kommer inte direkt som någon överraskning, även om spelbolagen ger relativt höga odds för en bortaseger, och bland annat ger betway 1,95 gånger pengarna och ett spel på Mjällby hela 3,90 gånger pengarna.