Allsvenskan: Örebro – Elfsborg

Den Allsvenskan börjar att dra ihop sig. I kväll ska den 24 omgången avgöras med ett otroligt viktigt möte för både botten och toppstriden, mellan Örebro och Elfsborg. Kikar vi på oddsen är Elfsborg favorit att ta tre viktiga poäng.

Matchstart: 19:00
TV: C More Sport, C More Live 3
Liverstream: C More Play
Odds (1-X-2): 3,55 – 3,45 – 2,00

Odds från Mybet

Örebro lämnar kvalplatsen vid seger

Efter 23 spelade omgångar ligger Örebro på kvalplats i den Allsvenska tabellen med 20 insamlade poäng. Vid Seger för Örebro så tar man sig förbi Falkenberg och är då bara ett poäng efter både Hammarby och Kalmar samtidigt som man skapar ett sex poäng avstånd ned till nästjumbon Halmstad.

Tre poäng ett måste för Elfsborg

I Elfsborg är man i motsats position i tabellen där man ligger fyra med 45 poäng och är hela sex poäng efter AIK och Norrköping och sen är det ytterligare två poäng upp till serieledande IFK Göteborg. Med endast sex omgångar kvar efter denna match så är man redan nu nästan avhängda i guldstriden och en seger i kväll är ett måste. Även om Elfsborg kommer att få det svårt att ro hem SM-guldet så är det också europa platser på spel för klubben.

Örebro i bättre slag formmässigt

Ser vi på lagens formkurvor så är det Örebro som har sett bättre ut på senare tid med två segrar och en oavgjord på de senaste tre matcherna. Elfsborg kryssade senast borta mot Malmö men åkte på en rejäl nit hemma mot Sundsvall dessförinnan en match som slutade 1-2.

Tunga avbräck för Elfsborg

I en så här viktig match så saknar Elfsborg en rad spelare. Viktor Claesson är avstängd samtidigt som skadelistan är lång med spelare som Lasse Nilsson, Jesper Manns, Jon Jönsson, Daniel Mobaeck samt Emir Bajrami. I Örebro är det endast Erik Moberg som är borta på grund av skada.

Elfsborg oddsfavorit

Kikar vi på oddsen inför mötet så ger spelbolaget Mybet 3,55 gånger pengarna om Örebro skulle vinna mötet och 2,00 om Elfsborg skulle ro hem de tre poängen, vilket givetvis talar klart till boråsarnas fördel.

Örebro har vunnit de två senaste på hemmplan mot Elfsborg

Även om Elfsborg är klar favorit i detta möte så ska det tilläggas att Örebro har vunnit de två senaste hemmamatcherna mot Elfsborg, med 7-1 i målskillnad. Örebro vann hemmamötet i fjol med 5-1 och tidigare i år så vann Örebro hemmamötet i Svenska Cup-semifinalen med 2-0. Det senaste mötet i Allsvenskan på Borås Arena i slutet av maj slutade oavgjort 2-2.