Allsvenskan: Skånederby Helsingborg – Malmö FF

I Allsvenskan har vi i kväll ett hett skånederby när Helsingborg tar emot Malmö FF på Olympia. Helsingborg är i stort behov av poäng efter en minst sagt bedrövlig inledning på Allsvenskan och spelbolagen håller serietvåan Malmö som favorit i kväll.

Matchstart: 20:00
TV: C More Sport
Livestream: C Sports
Odds (1-X-2): 3,50 – 3,50 – 2,00  (Expekt)

Efter ytterligare en bortaförlust för Helsingborg är man fortfarande strandsatta i den nedre delen av den Allsvenska tabellen, med endast sju poäng efter sju omgångar. Hemma är man dock ännu obesegrade i Allsvenskan denna säsong, med två vinster och en oavgjord, vilket givetvis Malmö FF vill ändra på när man gästar i kväll.

Helsingborg besegrade Malmö i semifinalen i Svenska Cupen

Trots den bedrövliga inledningen av Allsvenskan har Helsingborg tagit sig till final i den Svenska Cupen, där de möter Elfsborg senare i maj. I semifinalen mötte man just Malmö FF på Swedbank Stadion i Malmö och vann med 2-0. En meriterande seger för Helsingborg men också en sporre för Malmö FF att ta revansch i kväll.

Två raka förluster för Malmö

Malmö FF går in i kvällens match med två raka hemmaförluster, först mot Helsingborg i den Svenska Cupen och sedan hemma mot Häcken i Allsvenskan då man förlorade med 1-2.

Ett skadedrabbat Helsingborg

Det som talar emot Helsingborg i kväll är en gedigen skadelista med Andreas Landgren, Ardian Gashi, Robin Simovic samt Arnór Smárason. Dessutom kommer man att få klara sig utan Carl Johansson som är avstängd efter det röda kortet mot AIK.

Oddsen talar till Malmös fördel

För att besegra Helsingborg, på bortaplan, i kvällens derby behöver Malmö FF höja sitt spel ytterligare och kollar vi på oddsen från Expekt så är gästande Malmö favorit till 2,00 gånger pengarna. Tror du dock på en seger för Helsingborg ger ett spel 3,50 gånger pengarna.

Så följer du skånederbyt

Spännande kommer att att bli och matchstart är klockan 20:00. Vill du följa mötet så kommer matchen att sändas i C More Sport samt livestream hos C Sports.