Allsvenskan: Toppmöte i kväll mellan HIF och IFK Göteborg

I kväll är det toppmatch i Allsvenskan mellan tabelltvåan Helsingborgs IF och tabelltrean IFK Göteborg. Kollar man på oddsen är hemmastarka Helsingborg klar favorit.

Matchstart: 19:07
TV: C More
Livestream: CSports
Odds (1-X-2):  1,90 – 3,40 – 4,00 (Expekt)

Helsingborg brukar vara starka på hemma på Olympia och denna säsong har det blivit fem vinster och två förluster på hemmaplan. En av hemmaförlusterna kom mot AIK i den föregående omgången och med all säkerhet kommer Helsingborg att göra allt för att det inte återigen blir en förlust på hemmaplan.

Visserligen förlorade Helsingborg mot Göteborg i den kvartsfinalen i Svenska Cupen tidigare i år men i Allsvenskan har Helsingborg inte förlorat mot IFK Göteborg sedan hemmaförlusten, med 0-2, den 8:e augusti 2005. Ett imponerande facit som Helsingborg väntas dryga ut i kväll.

Oavsett utgången av kvällens match kommer vi att få en ny tabelletta. Helsingborg går de upp som tabelletta vid en hemmaseger och blir det oavgjort eller seger till bortalaget IFK Göteborg är det göteborgarna som kommer att leda serien inför nästa omgång.

Det är som sagt hemmalaget Helsingborg som är favorit i mötet och ett spel på en hemmaseger ger bland annat oddset 1,90 gånger pengarna hos Expekt. Ett spel på en bortaseger till IFK Göteborg ger hela 4,00 gånger pengarna hos spelbolaget.