bet365

Analys – Guldkandidaterna i Allsvenskan 2010

Spelbolagen har sagt sitt. Nu granskar vi på Odds Online Allsvenskan 2010 och vi gör det i fyra delar, där vi fokuserar på vad vi tror. Efter att ha granskat lag 16 till och med 5 under veckan har turen nu äntligen kommit till guldkandidaterna i toppstriden.

Inte oväntat är AIK, Elfsborg och IFK Göteborg lag som tippas tillhöra guldstriden i år, både hos oss och spelbolagen. Lite mer överraskande är kanske att även Malmö FF ses som en seriös utmanare. Vi är dock benägna att hålla med spelbolagen här. Men vi börjar med plats 4.

4 – AIK

AIK stod för en fantastisk fin säsong förra året och nye tränaren Michael Stahre lyckades, med tydlighet, disciplin och trygghet skapa ett tungt kollektiv som ingen motståndare rådde på i längden. Men som alltid händer med lag som vinner Allsvenskan, så har AIK tappat viktiga spelare inför 2010 års allsvenska.

Vi tror att tappen av framförallt Joos Hooiveld och Ivan Obolo blir för svåra att ersätta, även om Sebastian Eguren förstås är en klasspelare. Det tar dock tid att bygga om och där ligger de övriga guldkandidaterna längre fram. Därför blir tipset en fjärdeplats.

Premiär: AIK – Mjällby

Läs mer om AIK>

3 – Malmö FF

MFF rensade ut i leden men lät tränaren Roland Nilsson vara kvar. Blir resultatet inte tillfredsställande i år är det nog det sista vi ser av den gamle landslagsbacken i MFF. Kraven är som vanligt höga, men i år ser det faktiskt ganska lovande ut för Malmö FF.

Vi tror på en tredjeplats för MFF, mycket på grund av den offensiva kraften i spelare som Daniel Larsson, Edward Ofere, Agon Mehmeti, Guillermo Molins för att nämna några. Lyckas dessutom Wilton Figueiredo är mycket vunnet. Vi tror även att draget att flytta ned Daniel Andersson i försvaret blir lyckat. Malmö blir intressant att följa i år.

Premiär: Gais – Malmö FF

Läs mer om Malmö FF>

2 – Elfsborg

Med mittfältare som Anders Svensson, Emir Bajrami, Martin Ericsson och Stefan Ishizaki är det inget snack om vilken allsvensk klubb som förfogar över det bästa mittfältet i Allsvenskan. I år ser dessutom anfallet vassare ut och alternativen är många.

Nyckeln för Elfsborg blir försvarsspelet, som inte fungerade i fjol. Vi tror i och för sig att man släpper in färre mål i år, men till guld räcker det inte. Därtill saknas en till riktigt bra mittback. En position vårt guldtips har ett överflöd av kompetens på.

Premiär: Gefle – Elfsborg

Läs mer om Elfsborg>

1 – IFK Göteborg

Ragnar Sigurdsson, Karl Svensson, Fredrik Risp och Hjalmar Jonsson. Alla mittbackar av hög allsvensk standard spelandes i samma lag, IFK Göteborg. På det defensiva mittfältare som Gustav Svensson, Sebastian Ericsson och Tomas Olsson. Det blir svårt att göra mål på IFK i årets allsvenska.

Dessutom har man förra årets skyttekung i laget, samtidigt som man förstärkt offensiven med Pär Ericsson från Gais. Nej, det här blir IFK Göteborgs år. Det är vi ganska säkra på.

Premiär: Kalmar FF – IFK Göteborg

Läs mer om IFK Göteborg>

Odds Online Allsvenska sluttabell 2010

1. IFK Göteborg
2. Elfsborg
3. Malmö FF
4. AIK
5. Kalmar FF
6. Örebro
7. Halmstad
8. Helsingborg
9. Häcken
10. Trelleborg
11. Mjällby
12. Gais
13. Brommapojkarna
———————————
14. Djurgården
———————————
15. Gefle
16. Åtvidaberg

Skribent: Johan

Skriven den 12 mars, 2010