Anja förstör festen för hemmaåkaren Riesch?

I klassiska Garmisch-Partenkirchen ska Anja Pärson få utrustning och taktik att fungera och resultera i en guldmedalj. Störst chans har hon i Super G enligt världens största spelbolag Ladbrokes. Att det svenska landslaget inte lyckades få någon medalj i VM 2009 är redan glömt.

Extra långa skidor som ger extra långt glid är Anjas hemlighet i år. Dock är frågan om Anja kan klå Lindsey Vonn och Maria Riesch som båda varit överlägsna i toppen de senaste åren. Riesch har dessutom hemmaplan då hon är född i VM byn. Att Anja vinner guldmedalj i Super G spelas till sju gånger pengarna.

”Alpina-VM som håller på två veckor till är alltid intressant, men när det inte går bra för svenskarna svalnar intresset något. Vi vill se en Stenmark-faktor igen som stänger arbetsplatser, skolor och skidliftar” säger Andreas Gillberg, Ladbrokes Nordenchef.

Aktuella odds – Att vinna guldmedalj

Anja Pärson (Super G) 7,00

Anja Pärson (Downhill) 8,00

Anja Pärson (Kombinationen) 10,00

Maria Pietalä-Holmner (Slalom) 8,00

Andre Myhrer (Slalom) 8,00

Mattias Hargin (Slalom) 16,00

Jens Byggmark (Slalom) 34,00

Axel Bäck (Slalom) 34,00

Patrik Järbyn (Downhill) 51,00

Patrik Järbyn (Super G) 51,00

Hans Olsson (Downhill) 41,00

Matts Olsson (Stor slalom) 67,00

Skribent: Jonas Hellberg

Jag håller dig uppdaterad om vad som händer i sportvärlden, med fokus på de bästa oddsen just nu. För min egen del ligger fotboll och framförallt Premier League varmast om hjärtat. Sen tänder man givetvis till när Sverige ska göra upp i mästerskap, oavsett om det handlar om skidor, ishockey, handboll eller fotboll.

Skriven den 7 februari, 2011