Äntligen Alshammar!

Efter finalfloppen på 50 meter fjäril där hela svenska folket trodde på medalj tog Therese Alshammar igår revansch på sig själv och tog hem andraplatsen i världshistoriens snabbaste lopp i 50 meter frisim.

Det var förmodligen inte speciellt många som trodde på Therese Alshammar i 50 meter fritt efter genomklappningen på finalen i 50 meter fjärilsim där Tessan simmade 52 hundradelar långsammare än sitt världsrekordlopp i semifinalen. 52 hundradelar kan låta lite i sammanhanget men i en så pass snabb gren som 50 fjäril ändå är kan det mer eller mindre ses som en evighet.

Alshammar gjorde det som ingen trodde var möjligt. Hon laddade om till nästa sprintgren, 50 fritt, där hon lyckades ta hem silver i världshistoriens absolut snabbaste lopp. Tyskan Britta Steffen simmade på smått otroliga världsrekordtiden 23,73 och tog hem guldet. Tessan kom 15 hundradelar senare och sänkte sitt personliga rekord med 29 hundradelar och simmade under drömgränsen på 24 sekunder.

Silvret blev Sveriges andra medalj i Sim-VM i Rom där Sarah Sjöström stod för den andra medaljen i den ädlaste av metallerna. Sverige har blivit bortskämda med bra simmare under flera mästerskap men har under de senaste åren tappat lite mot världseliten. Rom måste ses som ett ordentligt uppsving då vi sett flera nya stjärnor födas som också har sin stora karriär framför sig. Det bådar gott för svensk simning.