Arsenalvarning befogad

Inför helgens matcher varnade vi för att Aston Villa skulle kunna störa Arsenal på Emirates, en varning som visade sig vara befogad då gästerna vann med 2-0.

Men vi börjar med de två toppmötena i Ryssland och Holland. I ryska Premier League tog CSKA Moskva emot redan klara ligavinnarna Rubin Kazan, och inte oväntat slutade matchen med hemmaseger. Slutresultatet skrevs till 4-0.

I Holland krossade Ajax, med Rasmus Lindgren och Kennedy Bakircioglü i laget, Andreas Isakssons PSV Eindhoven med 4-1. Inga svenskmål blev det även om Bakircioglü var nära.

Tillbaka till England. I fredags anade vi att Aston Villa skulle kunna störa Arsenal på bortaplan. De spelare som valde att spela på Aston Villa kunde kamma hem sköna slantar då Birminghamlaget fick med sig alla poäng hem efter 2-0.

Helgen bjöd också på stor dramatik i kvalet till Allsvenskan när Brommapojkarna via bortamål säkrade avancemang till Allsvenskan, efter bara ett år i superettan. 1-1 slutade matchen på Ljungskiles hemmaarena Starke Arvid, viket tog BP vidare då den första matchen blev mållös.

Tre matcher i Elitserien ikväll

På måndagskvällen spelas tre matcher i hockeyns Elitserie. Modo-Skellefteå, Frölunda-Södertälje och Linköping-Rögle. Kan succénykomlingen Rögle fortsätta att överraska och plocka poäng mot serieledarna i Linköping?